Wil jij een briljantje in een ring laten zetten? Daar kun je verschillende redenen voor hebben, in dit blog besteden we er aandacht aan. Tevens leggen we uit wat een briljant precies is en waar je deze edelsteen in een ring kunt laten plaatsen.

Wat is een briljant?

Vraag jij je ook wel eens af wat het verschil is tussen een diamant en een briljant? Eigenlijk zit er niet zo heel veel verschil in, het is namelijk dezelfde edelsteen. Een diamant is van nature een doffe edelsteen. Om het te laten glanzen en blinken moet de steen geslepen worden. Briljant is een benaming voor een manier van slijpen van de diamant. Het geeft de vorm aan waarin de steen geslepen is. Deze ronde slijpvorm is één van de meest populaire, het heeft maar liefst 57 facetten. Deze zorgen ervoor dat de edelsteen enorm zal blinken en schijnen.

Als je een briljantje in een ring wilt laten zetten, dan laat je dus eigenlijk een kleine diamant plaatsen.

Waarom een briljantje in een ring laten zetten?

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een briljantje in een ring te laten zetten. Veel vrouwen kiezen er bijvoorbeeld voor als ze een ring hebben gekregen als erfstuk van hun oma. Een klassieke trouwring is vaak onbewerkt, door er een briljantje op te laten zetten maak je de ring persoonlijk, terwijl het wel de sentimentele waarde houdt. Andere vrouwen zijn zeer gehecht aan hun verlovingsring en willen deze nog meer waarde geven door er een briljant op te laten zetten.

Zo zijn er nog veel meer redenen om een briljantje in een ring te laten zetten. Maar waar kun je dat laten doen?

Waar kun je een briljantje in een ring laten zetten?

Wil jij een ring laten bewerken door er een briljantje op te laten plaatsen? Hiervoor kun je natuurlijk naar een juwelier of edelsmid gaan, maar je kunt ook terecht bij Cupido Trouwringen. Wij verkopen vooral nieuwe trouw- en verlovingsringen, maar voor maatwerk kun je ook bij ons terecht. Wil jij een oude ring moderniseren door middel van een briljantje? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak via ons plansysteem.

In ons atelier in Hoogeveen kun je dan zelf een briljantje uitkiezen. Hierna zullen wij de ring bewerken en de steen plaatsen. Op zo’n manier heb jij een unieke ring die waarschijnlijk heel veel voor jou betekent. Wij helpen jou er graag mee!

Afspraak maken