Wat zijn briljanten? Vraag je jezelf dit af terwijl je op zoek bent naar een verlovingsring of trouwring? Veel van deze ringen zijn namelijk voorzien van één of meerdere edelstenen. Maar wat is nu eigenlijk een diamant en wat zijn briljanten? In dit artikel kun je er alles over lezen.

Wat is een diamant?

Een diamant is een edelsteen, dat weet vrijwel iedereen, maar wist je dat er heel veel werk voor nodig is voordat een diamant in een ring gezet kan worden? Diamant is de hardste stof op onze planeet. Het wordt diep in de aarde gevormd onder invloed van hitte en hoge druk. De ruwe diamant komt naar de oppervlakte door de werking van de aarde.

Het is enorm veel en zwaar werk om diamanten te delven. Na het vinden van een diamant moet deze geslepen worden voordat het gebruikt kan worden voor sieraden. Slechts 20% van alle gevonden diamanten is daarvoor geschikt. De slijpvorm van de diamant geeft de diamant zijn nieuwe naam, zoals briljant.

Wat zijn briljanten?

Briljanten zijn dus diamanten, maar worden zo genoemd vanwege de vorm waarin ze geslepen zijn. De briljant is rond van vorm aan de bovenkant, iets puntig van onder en heeft vele facetten. Wanneer je op zoek gaat naar een verlovingsring, trouwring of vriendschapsring en er staat aangegeven dat er briljanten inzitten, dan zijn dit diamanten die in een bepaalde vorm zijn geslepen.

Wat is het verschil tussen een diamant en een briljant?

Er is daarom eigenlijk geen verschil tussen een diamant en een briljant. Een briljant is een geslepen diamant. Een ruwe diamant heeft bewerking nodig om hem te laten fonkelen. Er bestaan vele soorten slijpvormen zoals briljant, ovaal, princess, emerald en Asscher. Briljant is veruit de meest populaire slijpvorm. Dat komt waarschijnlijk door de vele facetten, hierdoor komt de diamant heel goed tot zijn recht.

Ringen met briljanten kopen bij Cupido Trouwringen

Ben je op zoek naar ringen met briljanten, maar wist je niet precies wat briljanten zijn? Briljanten zijn diamanten met een bepaalde slijpvorm. Bij Cupido Trouwringen kun je verschillende soorten ringen vinden die voorzien zijn van briljanten zoals trouwringen en verlovingsringen.

De ringen op onze website kun je online bestellen en aanschaffen. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat jullie de ringen in het echt willen bewonderen en passen. Maak dan een afspraak via ons plansysteem op de website. Zo bepaal je zelf wanneer je in ons atelier langs komt. Wij zien jullie graag verschijnen!