Een bruidsset ringen, heb je hier wel eens van gehoord? Als je binnenkort wilt trouwen en op zoek bent naar geschikte ringen dan kom je in een stroomversnelling van mogelijkheden. Het aanbod aan ringen is zo groot dat het moeilijk wordt om de bomen door het bos te zien. Om je uit dit wirwar te bevrijden geven wij je veel informatie over trouwringen via onze blogs.

In dit blog richten we ons bruidsset ringen, wat is het, hoe maak je de beste keus en waar kun je zo’n set kopen?

Wat is een bruidsset ringen?

Een set bestaat natuurlijk uit twee artikelen of personen, net als jij en je partner. Dat geldt ook voor ringen in een bruidsset. De rest van het woord geeft aan voor wie het bedoeld is; voor de bruid. De term bruidsset komt van de Engelse benaming Bridal set. Deze term slaat op een combinatie van een verlovingsring en trouwring voor de bruid. Er bestaat ook zoiets als een weddingset, deze set bevat een verlovingsring en trouwring voor de bruid en een trouwring voor de partner.

Hoe kun je het best een set ringen kiezen?

De belangrijkste ring is natuurlijk de trouwring. Als je een bruidsset gaat uitzoeken, dan is het daarom verstandig om je vooral te richten op de trouwring. Deze moet echt naar jouw wens zijn. Je hebt hierin veel keuzes te maken; wat voor materiaal, het ontwerp, voorzien van één of meerdere stenen? De meeste mensen kiezen nog altijd voor gouden trouwringen, maar hier zijn tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden in. Hou je van geelgoud, witgoud of roségoud?

Misschien van een combinatie van twee of drie goudkleuren? Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor trouwringen van een ander materiaal, zoals zilver, titanium of staal.

Het grote voordeel van een bruidsset ringen is dat de verlovingsring altijd afgestemd is op de trouwring. Hierdoor past de ring bij jouw smaak en je kunt de verlovingsring ook nog blijven dragen naast de trouwring. Het komt nog wel eens voor dat een man een verlovingsring koopt die zijn partner eigenlijk niet mooi vindt. Dit probleem voorkom je door zelf betrokken te zijn in het kiezen van een bruidsset ringen.

Waar kan je een bruidsset ringen kopen?

Cupido Trouwringen is één van de grootste online aanbieders van trouwringen, verlovingsringen en vriendschapsringen van Nederland. Natuurlijk kun je bij ons ook bruidssets vinden. De twee ringen in de bruidsset hebben wij voor jou perfect op elkaar afgestemd. Heb je toch een andere wens en wil je twee andere ringen als bruidsset? Dan kun je dit natuurlijk altijd bij ons kenbaar maken.

Onze ringen kun je online bestellen. Wij laten de ringen dan bezorgen op jouw gewenste adres. Wil je de ringen liever eerst bewonderen en passen? Kom dan bij ons langs in ons atelier. We ontvangen je met een kop koffie en voorzien je van passend advies. Om een afspraak te maken kun je gebruik maken van het online systeem. Zo zoek je zelf een geschikte dag en tijd uit.

Afspraak maken