Home/Dames ringen

Trouwringen voor vrouwen

Trouwringen uitzoeken is een feestje. Met name vrouwen vinden dit een erg leuk project. Een betekenisvolle ring uitzoeken heb je niet binnen een kwartier gedaan. Daar moet je de tijd voor nemen. Zeker ook omdat er heel veel variaties zijn. Variaties die bijna onophoudelijk zijn. Op deze pagina vind je er een aantal. Nog lang niet alles, maar waar het om gaat is dat je ziet waar de verschillen in kunnen gaan zitten. Om je te helpen, nemen we het kort met je door.

Kleuren goud

Te beginnen met de kleuren goud. Trouwringen zijn er in rosegoud, ook wel roodgoud genoemd, klassiek geelgoud en witgoud. Er zijn ook opties waarbij je kiest voor twee of drie kleuren goud, dat noemen we bicolor.

Verschillende materialen

Daarnaast zie je dat er verschillen zitten in het materiaal. Goed is om te zeggen dat 90% van de trouwringen die wij verkopen ‘gewoon’ in goud zijn. Ergens logisch ook omdat het een erg duurzaam materiaal is dat door goed onderhoud door de jaren heen er weer als nieuw uit kan zien.

Mat, glad, vierkant of toch rond?

Dikte van de ring, het type en het aantal diamantjes zijn ook degelijke verschillen. Wat we vaak zien als we de vrouwenring vergelijken met de herenring is dat de herenring zonder steentje is en iets breder is. Iets waar mannen ook veelal naar op zoek zijn.

En als laatste nog een tastbaar verschil, een die erg visueel is, namelijk de vorm van de ring. Kies je voor een wat vierkante ring of één ring die wat ronder afloopt? Wil je een glad of juist een mat ogende ring? De keuzes zijn enorm.

Ontdek GRATIS de mogelijkheden

Bij ons werkt het uiteindelijk heel simpel. Plan een afspraak in ons atelier en we nemen ruimschoots de tijd voor je. We bespreken alle opties, waaronder de optie ring op maat. Want zie jij op deze pagina een ring waarbij bijvoorbeeld witgoud bovenaan zit en geelgoud onderaan? Vind je het andersom juist mooier? Geen probleem! Wij kunnen dat voor jou in orde maken! Maar ook leggen we de voor- en nadelen en prijsverschillen uit tussen 9 karaat, 14 karaat, 18 karaat en 21 karaat ringen!

Kortom; twijfel niet en plan een GRATIS gesprek met ons in!

Ga naar de bovenkant