Komt de grote dag eraan? Staan jullie op het punt om te trouwen? Dan heb je natuurlijk het één en ander te regelen. Eén van de leukste dingen om te doen, maar misschien ook het lastigst, is het uitzoeken van trouwringen. Er bestaan namelijk zoveel verschillende soorten en stijlen. De keus kan daardoor moeilijk worden, ook omdat jullie beiden de ringen mooi moeten vinden.

Hebben jullie er wel eens aan gedacht om trouwringen in drie kleuren goud te kiezen? Je bent ze vast wel tegengekomen tijdens je online zoektocht naar de geschikte ringen. In dit blog kun je alles lezen over trouwringen in drie kleuren goud, uit welke goudsoorten ze bestaan en natuurlijk waar je de trouwringen kunt kopen.

Trouwringen in drie kleuren goud

De meeste mensen kiezen nog altijd voor het edelmetaal goud voor hun trouwringen. Andere metaalsoorten, zoals zilver en titanium, zijn echter sterk in opkomst. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor andere kleuren goud, zoals wit goud en rood of rosé goud. De mogelijkheid om te kiezen voor verschillende materialen maakt een ring veel persoonlijker. Mensen die niet van goud houden hebben dan toch de mogelijkheid om een trouwring uit te kiezen die ze echt mooi vinden.
De opkomst van de verschillende materialen en mogelijkheden hebben fabrikanten geïnspireerd om trouwringen te maken in verschillende kleuren goud. Dit geeft een zeer levendig en rijk karakter aan de trouwring. Trouwringen in drie kleuren goud bestaan uit de kleuren geel, wit en rood of rosé goud. Deze goudlegeringen worden allen op verschillende wijzen ontwikkeld.

Wat is geel goud?

Wanneer goud uit de grond gedolven wordt is het geen 100% puur goud. Misschien kun je je voorstellen dat goud op verschillende manieren gevonden wordt. De ene keer delft men goud in grotere blokjes, maar over het algemeen gaat het over kleinere delen. Daar zitten meestal andere steen- of grondsoorten doorheen. Daarom moet ruw goud behandeld worden voordat er sieraden van gemaakt kunnen worden. Na deze behandeling noemt men dit gewoon of geel goud, dit is 99,9% puur goud wat gelijk staat aan 24 karaat goud.

Puur goud is echter ongeschikt om sieraden van te maken, het edelmetaal is namelijk veel te zacht en buigzaam. Om te zorgen dat het sieraad voldoende sterkte heeft, worden er andere metalen aan het goud toegevoegd zoals nikkel, zilver, koper of palladium. Dit zorgt voor een verandering van het aantal karaat van het sieraad. Gouden trouwringen worden in Nederland meestal van 14 karaat goud gemaakt.

Wat is wit goud?

Wit goud is sterk in opkomst, het heeft een prachtig rustig karakter. Het is tevens een goede keus voor mensen die niet van geel goud houden, of mensen die allergisch zijn voor zilver. Wit goud wordt ontwikkeld door zogenaamde ‘witte’ metaalsoorten toe te voegen aan geel goud. Hiervoor wordt tegenwoordig meestal palladium gebruikt. Wit gouden ringen worden ook vaak behandeld met een laagje rodium, wat een zilverkleurig metaal is.

Wat is rosé goud?

Er zijn ook andere kleuren goud mogelijk behalve geel of wit goud. Er bestaat zelfs paars goud, maar rosé of rood goud is veel gangbaarder. Dit wordt gemaakt door koper toe te voegen aan geel goud. Rosé of rood goud geeft een warme en exclusieve uitstraling.

Je zou kunnen kiezen voor een trouwring in één van deze mogelijke kleuren goud, maar waarom niet voor trouwringen waar al deze kleuren in samenkomen?

Trouwringen in drie kleuren goud kopen

Vinden jullie trouwringen in drie kleuren goud mooi? Kijk dan eens in het ruime assortiment van Cupido Trouwringen! Bij ons kun je kiezen uit vele soorten trouwringen, de trouwringen waar jij naar op zoek bent zit daar zeker tussen. Je kunt alles bij ons online bestellen. Willen jullie de trouwringen liever eerst vasthouden, passen en bewonderen? Kom dan langs bij ons atelier in Hoogeveen. Hiervoor kun je online een afspraak maken via het automatische systeem. We zien jullie graag verschijnen!

Afspraak maken