Gaan jullie trouwen en is de tijd aangebroken om trouwringen uit te gaan zoeken? Trouwringen zijn er in alle soorten en maten, dus waar moet je beginnen met zoeken? Allereerst is het belangrijk dat je weet wat je wilt, voordat je alle juweliers in de buurt gaat bezoeken op zoek naar de perfecte trouwring. Hebben jullie gekozen voor een gouden trouwring set? Dan kun je nu bewust op zoek gaan naar de perfecte trouwringen voor jullie.

Gouden trouwring set

Als je denkt aan een klassieke en standaard trouwring, dan denk je al snel aan een gouden trouwring set. De meeste standaard trouwringen zijn namelijk gemaakt van goud. Het voordeel van een gouden trouwring set is dat deze is gemaakt van edelmetaal en daardoor erg mooi blijft. Tegenwoordig kun je voor verschillende varianten goud kiezen, namelijk geelgoud, witgoud en roségoud.

Goud wordt gemengd met andere metalen om ze harder en sterker te maken; puur goud is namelijk te zacht om te dragen. De uiteindelijke kleur van het goud is dan ook afhankelijk van het metaalmengsel, de legering. Een geelgouden trouwring set bevat bijvoorbeeld meer zilver dan koper en een roségouden trouwring set bevat meer koper dan zilver. Aan een witgouden trouwring set wordt palladium of nikkel toegevoegd.

Veel trouwringen zijn 18 karaat goud. Het gehalte aan puur goud wordt aangegeven in karaat. Is de ring gemaakt van puur goud, dan is het 24 karaat. Bestaat de ring voor de helft uit puur goud, dan is het 12 karaat, etc.

Trouwringen van goud bij Cupido Trouwringen

Hebben jij en je partner de knoop doorgehakt en gekozen voor een gouden trouwring set? Dat is een uitstekende keuze! In dit blog heb je kunnen lezen dat je allang niet meer hoeft te kiezen voor de klassieke geelgouden trouwringen, maar dat je ook de keuze hebt voor witgoud of roségoud. Daarnaast heb je natuurlijk nog de mogelijkheid om te kiezen voor een trouwring met diamant en kun je de ring op een bijzondere manier laten graveren.

Trouwringen kun je zo uniek maken als je wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vingerafdruk van je partner in je ring laten graveren? Of de hartslag van je partner?

Bij Cupido Trouwringen zul je zeker ringen vinden die geheel naar jullie wens zijn. Je kunt deze heel eenvoudig online bestellen. Wil je liever de ringen in het echt bekijken, aanvoelen en passen? Maak dan een afspraak via ons automatische systeem. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen en zien jullie graag in ons atelier verschijnen.

Afspraak maken