Hoeveel karaat is wit goud? Als mensen een verlovingsring of trouwringen willen kopen, dan wordt er vaak voor wit goud gekozen. Het is een populair materiaal, omdat het tijdloos en zeer stijlvol is. Van sieraden van geel goud is het algemeen bekend dat het in verschillende karaat goud verkrijgbaar is. De meest voorkomende zijn 14 en 18 karaat sieraden. Maar hoeveel karaat is wit goud eigenlijk?

Om antwoord te kunnen geven op die vraag is het belangrijk om te weten wat wit goud precies is.

Wat is wit goud?

Goud is een edelmetaal dat in de grond gevonden wordt, het goud is dan altijd geel van kleur. Goud is heel zacht en flexibel van materiaal. Wanneer er puur goud voor een ring gebruikt zou worden, dan blijft het sieraad heel zacht en daardoor kwetsbaar. Je hebt dan wel een ring van 24 karaat, maar deze zal mogelijk snel slijten. Om het goud harder te maken worden er daarom andere metalen aan toegevoegd zoals koper en/of zilver.

Wit goud is dus niet te vinden in de grond, het wordt geproduceerd. Om het te maken wordt er een grotere hoeveelheid zilver, nikkel of palladium aan toegevoegd. In de meeste gevallen wordt het sieraad daarna afgewerkt met een laagje rodium waardoor het goud een witter uiterlijk krijgt.

Hoeveel karaat is wit goud?

Het karaat van jouw wit gouden sieraad is afhankelijk van de puurheid van het goud dat in het sieraad zit. Als er 14 karaat geel goud gebruikt is voor het sieraad, dan heb je een 14 karaat wit gouden verlovingsring, ketting of oorbellen. Als het geel goud puurder was, zoals bijvoorbeeld 18 of 20 karaat, dan wordt het sieraad van wit goud ook met 18 of 20 karaat aangeduid.

Een sieraad van wit goud is vaak duurder in een winkel dan een normaal geel gouden sieraad. Dat komt doordat er meer werk voor nodig is om wit goud te produceren. De extra kosten worden doorberekend in de prijs die jij betaalt voor bijvoorbeeld een paar trouwringen.

Wit gouden ringen kopen bij Cupido Trouwringen

Vinden jij en je partner wit goud heel geschikt voor jullie trouwringen? Kijk dan eens rustig rond in ons assortiment. Bij Cupido Trouwringen kun je een grote verscheidenheid aan wit gouden trouwringen vinden. Ben jij op zoek naar een verlovingsring of een ring voor een geregistreerd partnerschap? Ook dan ben je bij ons op het juiste adres!

Alle ringen kun je bij ons online kopen. Wil je liever een ring in het echt bewonderen en vasthouden? Maak dan een afspraak om bij ons langs te komen in onze showroom. We zijn gevestigd in Hoogeveen. Via het online plansysteem kun je heel eenvoudig zelf een dag en tijd vastleggen wanneer het jou schikt.

afspraak maken