Wil je krassen verwijderen uit een gouden ring? Een gouden ring is een waardevol bezit, als het gaat om een trouwring dan komt daar nog eens de symbolische en emotionele waarde bij. Het is daarom logisch dat je ervan baalt als er krassen op je ring zitten. Gelukkig is het vrij goed mogelijk om krassen te verwijderen uit een gouden ring. Het edelmetaal is namelijk vrij zacht en goed te behandelen. In dit blog leggen we het voor je uit.

Hoe ontstaan krassen op een gouden ring?

De meeste gouden ringen die gedragen worden zijn trouwringen, die hou je als vanzelfsprekend altijd om. Het is dan bijna onvermijdelijk en logisch dat er op den duur krassen op verschijnen. Zeker wanneer je onbewust bent van het dragen van de ring tijdens een bepaalde handeling. Krassen ontstaan vaak als je iets met je handen doet zoals klussen, tuinieren, knutselen of tijdens het sporten.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom kun je het best ervoor kiezen om de mogelijkheid weg te nemen dat er krassen komen op je gouden ring. Dit kun je doen door je ring af te nemen wanneer je een handeling gaat verrichten waarbij je je handen veel gebruikt. Dit zorgt er ook voor dat de ring minder snel vuil wordt. Dus doe je gouden ring gewoon af als je gaat afwassen, gewichtheffen, klussen aan je mountainbike of knutselen. Zo blijft je ring veel langer mooi. Zijn er toch krassen verschenen op je gouden ring? Dan hangt het van de diepte van de krassen af of je deze zelf kunt verwijderen of dat je het door een juwelier moet laten doen.

Zelf krassen verwijderen van een gouden ring

Goud is een zacht metaal, dat geeft het voordeel dat ondiepe en kleine krasjes en oneffenheden makkelijk zelf te verwijderen zijn. Maak hierbij gebruik van speciaal daarvoor bestemde sieradenpoetsmiddelen. Deze zijn voorzien van verschillende ingrediënten die schoonmaken en andere die polijsten. Het ingrediënt dat dient voor het polijsten zorgt ervoor dat kleine krasjes weggepoetst kunnen worden. Als de kras te diep is zul je echter naar een edelsmid of atelier van een juwelier moeten gaan.

Krassen laten verwijderen van een gouden ring

Cupido Trouwringen heeft een enorm assortiment trouwringen die wij online aanbieden. Wij hebben echter ook een eigen atelier in Hoogeveen. Daar kunnen jullie niet alleen langskomen om trouwringen uit te zoeken, wij kunnen ringen ook bewerken. Zo zouden we een briljantje in een ring kunnen bijzetten, maar we zouden ook krassen kunnen verwijderen uit een gouden ring.

Misschien heb je een gouden ring geërfd die je wilt laten vermaken tot jouw trouwring? Zit hier een diepe kras in? Krassen die diep zijn kun je niet wegkrijgen door het zelf te behandelen met een poetsmiddel voor goud. Deze krassen gaan alleen weg door de ring te polijsten. Dit kunnen wij voor jou doen, maak hiervoor een afspraak in ons atelier. Dit kun je doen via het automatische systeem op de website. Zo bepaal je zelf een dag en tijd. We zien je graag verschijnen!

afspraak maken