Wat kost een gouden ring? Ben je op zoek naar een gouden ring, maar vraag je jezelf af wat de kosten daarvan zijn? In dit artikel kun je er alles over lezen!

Wat kost een gouden ring?

Een vaste prijs voor een gouden ring is niet te noemen. Er bestaan namelijk zoveel verschillende ringen. De kosten worden bepaald door hoeveel karaat goud de ring is, hoe groot de ring is, het gewicht van de ring en de arbeidskosten. Hoeveel je wilt betalen voor een gouden ring bepaal je daarom zelf. Het best kun je de keus laten afhangen van wat voor soort gouden ring je zoekt.

Zoek je een verlovingsring, een vriendschapsring of een gouden trouwring? Vriendschapsringen en verlovingsringen zijn meestal wat eenvoudiger uitgevoerd, waardoor de prijs lager zal liggen. Daarnaast hangt de prijs af van je smaak. Hou je van simpel of mag een ring best opvallend zijn inclusief diamanten? De ring wordt dan uiteraard duurder.

Wat is de gemiddelde prijs van een gouden trouwring?

Jaarlijks trouwen er heel veel Nederlanders. Juweliers en edelsmeden en weten dus heel goed te bepalen wat de kosten ongeveer zijn van een gouden trouwring. De meeste mensen betalen voor een paar gouden ringen tussen €1200 en €2000. Je kunt het echter zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

De startprijzen voor een paar trouwringen van 18 karaat liggen rond €700. Sommige mensen kiezen liever voor trouwringen van ander materiaal zoals zilver, dit heeft veel effect op de prijs, want die heb je al vanaf zo’n €300.

Welke factoren bepalen de prijs van een gouden ring?

De prijs van een gouden ring is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Het goud waar de ring van gemaakt is: het karaat gehalte, geel-, wit- of roségoud;
  • Is de ring voorzien van diamanten of andere edelstenen?
  • Het gewicht en de dikte van de ring;
  • De vorm en het ontwerp van de ring. Complexere ringen vergen meer arbeid dus meer kosten.

Gouden ring kopen bij Cupido Trouwringen

Ben je op zoek naar een gouden ring? Je weet nu wat de startprijs ongeveer is. Verder bepaal je helemaal zelf hoeveel je wilt uitgeven. Maak een bewuste keus als je een ring koopt. Een ring betekent altijd meer dan de ring zelf. Je maakt een gebaar die veel kan betekenen in een mensenleven. In ons assortiment kan je heel veel verschillende gouden ringen vinden. Je kunt deze online bij ons bestellen.

Wil je de ring liever eerst in het echt bewonderen? Maak dan een afspraak om in ons atelier in Hoogeveen langs te komen. Dat kun je doen via het online afsprakensysteem. We zien je graag verschijnen om je van advies te voorzien!

Afspraak maken