Trouwringen van wit goud zijn heel populair. Veel mensen vragen zich daarom af of wit goud duurder is dan geel goud. Hier bestaan namelijk wat misverstanden over. Goud dat in de natuur wordt gevonden is altijd geel van kleur. Dat betekent dat er bewerking nodig is om goud wit te krijgen. In dit blog leggen we uit hoe dit gedaan wordt en waarom trouwringen van wit goud vaak duurder zijn.

Het verschil tussen wit goud en geel goud

Het grote verschil tussen wit goud en geel goud is natuurlijk de kleur. Goud is een edelmetaal dat in de grond van de aarde wordt gevonden. Het goud is van nature geel. Om er wit goud van te maken zijn er verschillende methodes ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld rodineren. Bij deze methode wordt een sieraad van normaal goud voorzien van een laagje rodium. Rodium is ook een edelmetaal met dezelfde kleur als zilver (wat als wit edelmetaal gezien wordt). Rodineren heeft echter een nadeel, het laagje kan er na enige jaren vanaf slijten.

Een andere manier om wit goud te maken is door het gele goud te mengen met andere witte metalen, zoals nikkel en zilver. De witte kleur verschijnt wanneer er voldoende van deze metalen worden toegevoegd. Het goud in de legering van het sieraad zal nog steeds hetzelfde goud zijn. Het is dus nog steeds goud van 14 of 18 karaat.

Het mengen van goud wordt steeds vaker gedaan. Door verschillende metalen te gebruiken kunnen er verschillende kleuren verkregen worden. Wit goud en rood goud zijn algemeen bekend, maar ook de kleuren groen, blauw en paars zijn mogelijk.

Is wit goud duurder dan geel goud?

Een gouden ring bevat hetzelfde goud als een wit gouden ring. Het goud in de ring zal altijd dezelfde waarde hebben. Goud van 14 karaat in een gouden ring houdt dezelfde waarde als het 14 karaat goud in een wit gouden ring. Wanneer je een wit gouden ring koopt, dan valt je misschien op dat deze vaak duurder is dan een geel gouden ring. Dit komt doordat de wit gouden ring meer bewerking nodig heeft, er zitten meer arbeidsuren in. Deze arbeidsuren zorgen voor de verhoging van de verkoopprijs van wit gouden sieraden.

Wit gouden trouwring kopen bij Cupido Trouwringen

Gaan jullie binnenkort trouwen en ben je op zoek naar wit gouden trouwringen? Kijk dan eens rustig rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Twee wit gouden trouwringen die geheel naar jullie wens zijn zul je zeker bij ons vinden. Heb je de ringen van je dromen gevonden? Je kunt deze eenvoudig online bij ons bestellen. Wij kunnen ons echter voorstellen dat je de ringen in het echt wilt zien. Maak dan een afspraak en kom naar onze showroom in Hoogeveen. Je kunt zelf een afspraak inplannen via ons automatische online systeem. Zo hoef je geen contact met ons op te nemen en bepaal je zelf wanneer jullie willen komen. We zien jullie graag verschijnen!

AFSPRAAK MAKEN