Wat zijn relatieringen? Wat is het verschil met trouwringen en wat zijn de mogelijkheden? Een relatiering is een ring die je aan je partner geeft, omdat je wilt aangeven dat de relatie tussen jullie bijzonder is. Veel stellen kiezen hiervoor als ze niet willen trouwen, maar wel voelen dat ze altijd bij elkaar willen blijven.

Jullie houden van elkaar, hebben (nog) geen wens om te trouwen, maar willen jullie liefde wel bezegelen.

Een relatiering kun je ook aan elkaar geven als je in de toekomst wel wilt gaan trouwen. Meestal geef je dan een verlovingsring, maar voor sommige mensen is de tijd daar nog niet rijp voor. Om toch je liefde voor elkaar te uiten kunnen jullie dan voor relatieringen kiezen.

Zijn relatieringen anders dan trouwringen?

Je kunt een relatiering vergelijken met vriendschapsringen. Je kunt dit geven aan je partner om je liefde mee te uiten, maar jullie kunnen ook samen op pad gaan om relatieringen te kopen. Een ring is een teken van verbondenheid, dat is wat je wilt duiden samen met je partner. Wat voor soort ring je wilt hangt helemaal af van jezelf. In de meeste gevallen zijn vriendschapsringen, relatieringen en verlovingsringen eenvoudiger in ontwerp dan trouwringen.

Er zijn op dit gebied echter geen regels. Zijn jullie op zoek naar relatieringen, omdat jullie weten dat jullie niet willen trouwen? Dan kun je ook gewoon voor ringen kiezen die als trouwringen verkocht worden. Deze ringen zijn vaak iets exclusiever, vaak voorzien van diamanten en daardoor duurder.

Is de relatiering een eerste stap in jullie relatie? Dan kun je beter kiezen voor een iets eenvoudiger ontwerp, misschien voor ringen van zilver of titanium.

Wat zijn de mogelijkheden op gebied van relatieringen?

Relatieringen worden als zodanig verkocht onder deze naam. In de meeste gevallen is het ontwerp van deze ringen vrij eenvoudig. Ze zijn echter in allerlei materiaalsoorten te verkrijgen; goud, witgoud, roségoud, zilver en titanium.

Relatieringen worden ook vaak gemaakt van meerdere soorten materiaal of bestaande uit verschillende kleuren. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan ringen van geel- en witgoud. Zoals je hebt kunnen lezen bestaan er geen regels op gebied van ringen dragen. Je kunt daarom de ringen uitzoeken die jij het best vindt passen bij jullie relatie.

Relatieringen kopen bij Cupido Trouwringen

Zijn jullie op zoek naar relatieringen? Cupido Trouwringen is één van de grootste aanbieders van trouwringen, verlovingsringen, vriendschapsringen en relatieringen van Nederland.

In ons assortiment zul je zeker ringen vinden die helemaal naar jullie wens zijn. Onze ringen kun je online bestellen. Wil je de ringen liever eerst bewonderen en passen? Kom dan naar ons atelier in Hoogeveen. Hiervoor kun je een afspraak maken via het online systeem. Je kunt dus zelf bepalen wanneer je tijd hebt. We zien jou of jullie graag verschijnen!

Afspraak maken