Ga jij trouwen? De meeste mensen bezegelen deze keuze met een trouwring. Maar wist je dat je ook zonder ring kunt laten zien dat je bewust voor elkaar kiest? Het gaat puur om wat het huwelijk voor betekenis heeft voor jullie. In dit blog laten we je daarom 5 alternatieven zien voor een trouwring.

Alternatief trouwring; maak zichtbaar dat je voor elkaar kiest

Wanneer je bewust stilstaat bij wat je voor elkaar betekent tijdens je trouwceremonie, dan kun je hier letterlijk iets van meenemen naar je dagelijkse leven. Je zou bijvoorbeeld iets tastbaars in je huis kunnen zetten wat je terug doet denken aan de trouwceremonie. Het herinnert je er dagelijks aan waarom je voor elkaar hebt gekozen.

Mogelijkheden als alternatief voor een trouwring zouden kunnen zijn:

1. Een schilderij

Voor of tijdens de ceremonie zou je samen een schilderij kunnen maken (of een ander kunstwerk) waarin je uitbeeldt wat jullie voor elkaar betekenen. Hang dit vervolgens thuis op.

Je zou dit ook samen met je gasten kunnen doen. Je zou ze bijvoorbeeld bij de uitnodiging een puzzelstukje kunnen opsturen. Hier kunnen ze dan iets over jullie liefde opzetten. Tijdens de ceremonie kunnen jullie dan samen de puzzel maken en het later thuis ophangen.

2. Een boom of plant

Je zou als symbool van jullie liefde ook een boom of een plant kunnen planten in je tuin. Dit kans als symbool staan dat jullie altijd aan jullie relatie willen blijven werken.

3. Een tatoeage

Als alternatief voor een trouwring kiezen ook veel mensen voor een tatoeage. Je kunt deze op een plek laten zetten die niemand anders ziet, maar als je wilt laten zien dat je bij elkaar hoort, laat hem dan zetten op een zichtbare plek. Je zou de naam van je partner kunnen laten tatoeëren, de datum waarop jullie getrouwd zijn of iets anders dat de verbinding symboliseert.

4. Piercings

Als alternatief voor een trouwring zou je ook kunnen kiezen voor bij elkaar passende piercings.

5. Een ander sieraad

Wil je liever geen trouwring, maar wel iets wat jullie liefde symboliseert? Je zou als alternatief voor de trouwring dan ook kunnen kiezen voor een ander sieraad, zoals een ketting of een horloge. Je zou hier bijvoorbeeld jullie namen in kunnen laten graveren, of de datum waarop jullie getrouwd zijn.

Mooie trouwringen kopen

Wij hopen dat dit blog je op weg heeft geholpen in de zoektocht naar mooie alternatieven voor trouwringen. Wil je toch liever een trouwring om jullie liefde te bezegelen? Kijk dan eens rustig in ons assortiment.

Bij Cupido Trouwringen zul je zeker ringen vinden die geheel naar jullie wens zijn. Je kunt deze heel eenvoudig online bestellen. Wil je liever de ringen in het echt bekijken, aanvoelen en passen? Maak dan een afspraak via ons automatische systeem. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen en zien jullie graag in ons atelier verschijnen.

Afspraak maken

Gerelateerde blogs

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen: