Ambachtelijke trouwringen, ben jij daarnaar op zoek of wil je er meer over weten? Wanneer je trouwplannen hebt, dan is het uitzoeken van een paar trouwringen één van de eerste dingen die je doet.

Je kunt dit samen met je partner op de bank doen met de laptop op schoot zoekend naar online aanbieders. Maar je kunt dit ook doen door samen de stad in te gaan om trouwringen te bekijken en passen bij verschillende juweliers. Hoe jullie de ringen ook zoeken, je zult waarschijnlijk ervaren dat het nogal een zoektocht kan zijn. De mogelijkheden zijn namelijk enorm.

Op je zoektocht zul je waarschijnlijk ook ambachtelijke trouwringen tegenkomen. Wat zijn ambachtelijke trouwringen? Hoe worden deze gemaakt en hebben deze ook voordelen boven normale trouwringen? In dit blog kun je er alles over lezen.

Wat wordt verstaan onder ambachtelijke trouwringen?

De meeste trouwringen worden tegenwoordig mechanisch gemaakt. Dit scheelt fabrikanten enorm veel kosten, bovendien hoeven ze die kosten niet aan jullie door te berekenen. Van oudsher worden sieraden echter gemaakt door vakmensen zoals edelsmeden.

Een edelsmid werkt met edelmetalen als goud en zilver en maakt daar prachtige sieraden van. Sieraden die nog op deze ouderwetse manier gemaakt worden heten ambachtelijke sieraden. Dat geldt dus ook voor ambachtelijke trouwringen. Zo’n ring wordt met vakmanschap, liefde en aandacht door een edelsmid gemaakt.

Hoe worden ambachtelijke trouwringen gemaakt?

Een edelsmid maakt gebruik van verschillende gereedschappen om een ambachtelijke trouwring te maken. Dit zijn over het algemeen handgereedschappen die de smid helpen om bepaalde vormen en details in de ring aan te brengen. Je kunt daarom gerust zeggen dat ambachtelijke ringen met de hand gemaakt worden, dat in tegenstelling tot veel ringen die mechanisch worden geproduceerd.

Wat zijn de voordelen van ambachtelijke trouwringen?

Het grote voordeel van ambachtelijke trouwringen is dat het vrijwel altijd een unieke trouwring op levert. De ringen worden gemaakt met de hand, daarom is er eigenlijk geen enkele ring hetzelfde. Bovendien worden ambachtelijke trouwringen nooit in grote hoeveelheden geproduceerd.

Als je op zoek bent naar unieke ringen, dan is de keus voor ambachtelijke trouwringen heel verstandig. Ambachtelijke ringen worden niet alleen gemaakt van goud, maar ook bijvoorbeeld van zilver, zirkonium, staal, palladium en platina.

Cupido Trouwringen; ook voor ambachtelijke ringen

Wil jij het liefst een unieke trouwring? Een ring die niemand anders heeft? Kies dan voor een ambachtelijke trouwring, deze worden nog met de hand gemaakt en zijn daarom per definitie altijd uniek.

In het assortiment van Cupido Trouwringen kun je verschillende ambachtelijke trouwringen vinden. Deze kun je online bestellen, hierna zullen wij de ringen zo snel mogelijk bij je thuis bezorgen. Wil je de ringen liever eerst passen en bewonderen? Maak dan een afspraak om in ons atelier in Hoogeveen langs te komen. Een afspraak maak je door middel van het online systeem. Zo bepaal je zelf een dag en tijd. Wij zien je graag verschijnen om je te voorzien van advies!

Afspraak maken