Gaan jullie binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! De komende tijd komt er dan een hoop op je af, er valt veel te regelen. Eén van de belangrijkste zaken die jullie moeten regelen zijn natuurlijk de trouwringen. Hier moet je niet te lang mee wachten, want het kan nogal een zoektocht zijn voor sommigen. Je zult op je zoektocht merken dat er een hoop keuzes te maken zijn. Bovendien verschillen de prijzen van trouwringen nogal.

In dit artikel kun je lezen wat de gemiddelde prijs van trouwringen is en hoe deze kosten opgebouwd worden.

De gemiddelde prijs van een trouwring

Er worden jaarlijks enorm veel trouwringen verkocht bij juweliers en edelsmeden. Zodoende kunnen we gemakkelijk een gemiddelde prijs voor een trouwring bepalen. Deze prijs ligt op €1500,- voor twee trouwringen, dat is dus €750,- per trouwring. Wist je dat de gemiddelde prijs van trouwringen in de Verenigde Staten veel hoger ligt? De gemiddelde prijs voor één trouwring ligt daar maar liefst op zesduizend dollar!

De gemiddelde prijs in Nederland is dus €750,- voor één trouwring, maar de prijzen liggen vaak erg uit elkaar. De verschillen komen door de volgende factoren:

  • Het materiaal waar de trouwring van is gemaakt;
  • Het gewicht van de trouwring;
  • Zit er een edelsteen in de trouwring of misschien wel meerdere?
  • Het ontwerp van de ring en de bewerkingen die het ondergaan heeft.

Welke trouwringen zijn het goedkoopst en duurst?

De prijzen voor trouwringen kunnen ver uit elkaar liggen. Eigenlijk kun je het zo duur of goedkoop maken als je het zelf wilt. Je kunt al een trouwring kopen vanaf zo’n €100,- per ring, zelfs als je gouden trouwringen wilt. Deze prijs stijgt natuurlijk hoe hoger het karaat gehalte wordt. Zilveren trouwringen zijn ook een goede keus als je voordelige trouwringen wilt kopen.

Als je meer geld te besteden hebt dan kun je kiezen voor duurdere ringen. Ringen die meer bewerking hebben gehad, ringen voorzien van één of meerdere diamanten, trouwringen met een hoog karaatgehalte of trouwringen van platina. Platina trouwringen behoren tot de duurste ringen die je zou kunnen kopen.

Trouwringen kopen bij Cupido Trouwringen

Zijn jij en je partner op zoek naar een paar mooie trouwringen? Cupido Trouwringen heeft een enorm assortiment, neem eens rustig een kijkje op onze website. Wij bieden ringen in veel verschillende prijsklassen, voor iedere portemonnee hebben wij geschikte trouwringen. Heb je de juiste ringen gevonden? Bestel de trouwringen dan online, wij bezorgen ze dan zo spoedig mogelijk bij je thuis.

Wil je de ringen liever eerst in het echt bewonderen en passen? Maak dan een afspraak om in ons atelier langs te komen. Dit doe je via het online afsprakensysteem. Zoek een dag en tijd en leg vast. We zien jullie graag verschijnen in Hoogeveen!

Afspraak maken