Ga je binnenkort trouwen en ben je op zoek naar een gouden trouwring? Een trouwring van goud heb je in vele soorten, kleuren en maten. Kies je voor een moderne witgouden ring? Of hou je toch meer van een klassieke en traditionele geelgouden ring? En heb je al nagedacht over eventuele bewerkingen, zoals het zetten van een diamant of het plaatsen van een inscriptie?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de gouden trouwring; van de belangrijke kenmerken tot de voor-, en nadelen.

Hoe lang gaat een gouden trouwring mee?

Het is natuurlijk de bedoeling dat jouw trouwring een leven lang meegaat. Een gouden trouwring is sterk en duurzaam, maar de levensduur is wel afhankelijk van hoe je met je ring omgaat en uit hoeveel karaat goud de ring bestaat. Een gouden trouwring slijt sneller als deze tegen een andere ring schuurt, of wanneer deze in aanraking komt met lakens en verzorgingsproducten.

Ga je voor een witgouden trouwring? Dan zit hier vaak een laagje rhodium omheen. Rhodium geeft de ring de kleur van witgoud. Na verloop van tijd kan deze laag gaan slijten, maar dit kun je altijd bij de juwelier laten oppoetsen en een nieuw laagje rhodium laten aanbrengen. Je trouwring is dan weer zo goed als nieuw!

Wat kost een gouden trouwring?

De prijs van een gouden trouwring is afhankelijk van het aantal karaat, de kleur, het ontwerp en eventuele bewerkingen die je aan laat brengen. Denk dan bijvoorbeeld aan het zetten van een diamant of het laten graveren van jullie namen aan de binnenkant van de ring. Je kunt een eenvoudige gouden trouwring al kopen voor een paar honderd euro. De gemiddelde prijs van een gouden trouwring set is rond de 1500 euro.

Bijzondere ringen kopen bij Cupido Trouwringen

Ben jij op zoek naar trouw-, verlovings- of vriendschapsringen? Zou je het liefst bijzondere ringen willen hebben? Kijk dan eerst eens rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Wij bieden een enorme verscheidenheid aan ringen, daarom zul je niet snel iemand tegenkomen met dezelfde ringen.

Wij bieden ook verschillende exclusieve ringen, die speciaal op bestelling geleverd worden. Wil je echt iets unieks en bijzonders? Maak dan een afspraak om in ons atelier langs te komen. Wij bespreken je wensen en de mogelijkheden. Samen gaan we op zoek om precies die bijzondere ring samen te stellen die jij voor ogen hebt.

Je kunt een afspraak maken via ons automatische systeem. Zo kun je een afspraak plannen wanneer jou dat uitkomt. We zien je graag verschijnen in Hoogeveen!

Afspraak maken