Ga je trouwen en ben je op zoek naar een mooie trouwring? Je komt er dan al snel achter dat er enorm veel mogelijkheden zijn op het gebied van trouwringen en verlovingsringen. Wil je bijvoorbeeld een geelgouden trouwring of liever een witgouden of een champagne goud ring? En wat zijn precies de verschillen tussen deze ringen. In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat is goud?

Goud wordt ook wel de ‘Koning der Metalen’ genoemd. Het is een natuurlijk edelmetaal dat uit korrels bestaat. Goud wordt ontgonnen uit de diepere lagen in de aardkorst. Edelmetalen oxideren niet; dit betekent dat goud niet verkleurt of roest.

Eigenlijk is goud van nature te zacht om er een ring van te maken. Het wordt daarom vermengd met bijmetalen zoals koper, zilver of palladium. Dit worden legeringen genoemd. Twee of meer metalen worden dus samengesmolten om het sterker te maken. De kleur van het goud wordt uiteindelijk bepaald door de legering.

Omdat goud een zacht materiaal is, zullen er onvermijdelijk krasjes ontstaan. Dit kun je heel eenvoudig zelf oppoetsen of het laten doen door de juwelier. Het goud ziet er daarna weer als nieuw uit.

Wat is witgoud?

Als je liever een witte ring wil, maar eentje die duurzamer is dan zilver, dan kies je voor een witgouden trouwring. Witgoud vindt je niet terug in de natuur, het is een legering. Een witgouden ring ontstaat door zilver of palladium toe te voegen aan goud. Het goud wordt hierdoor witter en lichter. Het resultaat? Een prachtige champagne goud ring!

Om een champagne goud ring echt wit te maken, wordt er een laagje rhodium overheen gedaan. Bij het dragen van de ring slijt deze laag er echter af, waardoor de originele champagne goud ring weer tevoorschijn komt. Wil je toch liever de witte kleur, dan kun je bij de juwelier altijd een nieuw laagje rhodium laten aanbrengen.

Wat is roségoud

Ben je op zoek naar een originele trouwring? Iets anders dan anders? Overweeg dan om een rosé gouden trouwring te kopen. Roségoud wordt ook wel roodgoud genoemd en wordt net als witgoud gemaakt door zilver of palladium aan goud toe te voegen. De mooie rode kleur ontstaat door het toevoegen van roodkoper aan het goud. Dit zorgt voor een mooie rode gloed.

Bijzondere ringen kopen bij Cupido Trouwringen

Cupido Trouwringen biedt een enorme verscheidenheid aan ringen, daarom zul je niet snel iemand tegenkomen met dezelfde ringen. Wij bieden ook verschillende exclusieve ringen, die speciaal op bestelling geleverd worden. Wil je echt iets unieks en bijzonders? Maak dan een afspraak om in ons atelier langs te komen. Wij bespreken je wensen en de mogelijkheden. Samen gaan we op zoek om precies die bijzondere ring samen te stellen die jij voor ogen hebt.

Je kunt een afspraak maken via ons automatische systeem. Zo kun je een afspraak plannen wanneer jou dat uitkomt. We zien je graag verschijnen in Hoogeveen!

Afspraak maken