Hoe duur is een trouwring? Zijn jullie van plan om binnenkort te trouwen en ben je daarom op zoek naar geschikte trouwringen? De prijs van een trouwring kan nogal verschillen, dat zal je tijdens jullie zoektocht wel opvallen. In dit artikel kun je lezen hoe de kosten van een trouwring worden bepaald en wat een trouwring kost.

Wat bepaalt de kosten van trouwringen?

De kosten van trouwringen worden door verschillende factoren bepaald. Trouwringen worden meestal gemaakt van goud, maar er bestaan ook andere materialen die gebruikt worden voor het maken van trouwringen. De kosten van deze materialen verschillen begrijpelijkerwijs van elkaar. Goud is één van de duurste materialen, maar niet de allerduurste. Er worden namelijk ook trouwringen van platina gemaakt, een zeer kostbaar en hoogwaardig edelmetaal.

Hou je van een witte metaaluitstraling en wil je exclusieve ringen? Dan is platina een zeer goede keus. De prijs voor zo’n ring begint rond de €1500,-
De kosten worden dus ten eerste bepaald door het materiaal. Andere factoren zijn:

  • De benodigde bewerking en arbeidskosten;
  • De edelstenen die in de ring zitten;
  • Het gewicht en de dikte van de trouwring.

Hoe duur is een trouwring?

Een trouwring heeft geen vaste prijs. Dat komt omdat er zoveel mogelijke factoren meespelen en omdat de keus voor trouwringen zo groot is. De gemiddelde prijs in Nederland voor één trouwring ligt rond €750,-.

Cupido Trouwringen heeft een ruim assortiment trouwringen waaruit je kunt kiezen. We bieden tevens sets aan, deze zijn goed op elkaar afgestemd waardoor ze mooi bij elkaar passen. De prijs voor deze sets begint rond €1600. Dat is slechts €800,- per trouwring! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor twee losse trouwringen. Een trouwring voor mannen begint bij Cupido Trouwringen rond €360,-. Voor vrouwen kun je al een trouwring bij ons aanschaffen vanaf €600,-.

Trouwringen kopen bij Cupido Trouwringen

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe duur een trouwring is. De kosten voor trouwringen worden bepaald door meerdere factoren, daarom bestaat er geen vaste prijs. Bij Cupido Trouwringen kun je al trouwringen kopen vanaf zo’n €400,-. Neem eens een kijkje op onze website! In ons ruime assortiment zul je zeker de ringen van je dromen kunnen vinden. Heb je de geschikte trouwringen gevonden? Bestel ze dan online!

Natuurlijk kun je ook naar ons atelier komen om de ringen te bewonderen en passen. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen- Drenthe. Een afspraak kun je maken via de website. Kies een geschikte dag en tijd en leg deze vast. Onder genot van een kop koffie zullen wij jullie dan van ons advies voorzien.

Afspraak maken