Een trouwring is nog steeds het meest gekozen symbool bij een huwelijk, maar het is niet verplicht om een trouwring te nemen. Er kunnen verschillende redenen zijn om geen trouwring te dragen, bijvoorbeeld omdat het gevaarlijk is bij het werk dat je doet. Een goed alternatief is dan bijvoorbeeld een ander sieraad of een tatoeage. Een tatoeage hoeft dan overigens niet om de ringvinger geplaatst te worden als vervanging voor de ring.

Het kan natuurlijk ook op een ander deel van je lichaam gezet worden. Wat zijn nog meer alternatieven voor een trouwring? In dit blog zetten we een aantal ideeën voor je op een rijtje.

Trouwring aan een ketting

Een trouwring is en blijft een prachtig symbool om jullie eeuwige liefde te tonen, maar het kan zijn dat je het niet prettig vindt om een ring te dragen, of omdat het om andere redenen niet mogelijk is. Je zou er dan voor kunnen kiezen om de trouwring aan een ketting te dragen. Tijdens de ceremonie kunnen jullie de ringen dan gewoon om elkaars vinger schuiven en later kun je de ring dan aan een ketting om je nek hangen.

Kies voor een horloge in plaats van een ring

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen om horloges met elkaar uit te wisselen in plaats van ringen. Een horloge is niet alleen een erg handig sieraad, het is ook nog eens erg mooi. Om het persoonlijker te maken zou je de naam van je partner in het horloge kunnen laten graveren, of de datum waarop jullie getrouwd zijn.

Trouwen met een ander sieraad

Aangezien een trouwring niet verplicht is, kun je ook kiezen voor een ander mooi sieraad om jullie verbintenis aan te tonen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie armband of een mooie ketting? Je zou zelfs kunnen kiezen voor een ketting met een infinity symbol, om jullie oneindige liefde aan elkaar te tonen.

Een tatoeage als alternatief voor een trouwring

Ga je liever voor een definitieve verbintenis? Laat dan als stel een tatoeage zetten. Een bruiloft tatoeage is erg bijzonder en draag je voor de rest van je leven bij je. Je zou bijvoorbeeld de naam van je partner kunnen laten tatoeëren, maar je zou ook kunnen kiezen voor een symbool. Je kunt allebei dezelfde tatoeage laten zetten, of twee verschillende die bij elkaar horen.

Mooie trouwringen kopen

Wij hopen dat dit blog je op weg heeft geholpen in de zoektocht naar mooie alternatieven voor trouwringen. Wil je toch liever een trouwring om jullie liefde te bezegelen? Kijk dan eens rustig in ons assortiment.

Bij Cupido Trouwringen zul je zeker ringen vinden die geheel naar jullie wens zijn. Je kunt deze heel eenvoudig online bestellen. Wil je liever de ringen in het echt bekijken, aanvoelen en passen? Maak dan een afspraak via ons automatische systeem. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen en zien jullie graag in ons atelier verschijnen.

Afspraak maken

Gerelateerde blogs

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen: