Is hij op zijn knieën gegaan? Heb je de grote vraag gesteld? Gaan jullie trouwen? Gefeliciteerd! Nu zijn er natuurlijk een hoop zaken te regelen; bruiloft, zaal, muziek, fotograaf en natuurlijk de trouwringen. Er is enorm veel keus op gebied van trouwringen. Sommige mensen hebben precies in hun hoofd wat voor ring ze willen, anderen vinden de keus veel lastiger. De laatste jaren zijn trouwringen in bicolor heel populair geworden. In dit blog richten we ons specifiek op deze trouwringen, die misschien wel de juiste keus zijn voor jou!

Wat is bicolor?

Trouwringen in bicolor zijn ringen die bestaan uit twee delen (bi). Meestal gaat het dan om twee verschillende edelmetalen die een andere kleur hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een bicolor trouwring dat bestaat uit een deel titanium (metaalkleur) en een ander deel goud. Bicolor trouwringen zijn vaak uitgevoerd in deze kleurstellingen, maar niet altijd. In principe zijn alle kleurcombinaties mogelijk, zoals wit en geel goud, rosé en geel goud, metaalkleurig en zwart titanium etc.

Er bestaan ook trouwringen die twee kleuren hebben, maar die worden two-tone sieraden genoemd. Het verschil met bicolor is dat deze trouwringen uit één deel bestaan. Er zit dan bijvoorbeeld een streepje wit goud over een geel gouden ring.

Welke combinatie is het meest gebruikelijk bij trouwringen in bicolor?

Van alle mogelijke kleur- en materiaalcombinaties is geel goud en wit goud duidelijk het meest voorkomend wat trouwringen betreft. De koele uitstraling gecombineerd met de warmte van geel goud werkt gewoon erg goed. Deze trouwringen in bicolor worden vaak in sets aangeboden. Op zo’n manier hebben jullie een stel trouwringen die heel goed bij elkaar passen. De bicolor trouwring voor vrouwen is meestal voorzien van één of meerdere edelstenen. De ring voor de man is minimalistisch maar krachtig door de combinatie van wit en geel goud.

Trouwringen in bicolor kopen bij Cupido Trouwringen

Willen jullie een bicolor trouwring? Of hebben jullie je keus laten vallen op trouwringen van een ander edelmetaal zoals bijvoorbeeld zilver? Bij Cupido Trouwringen zul je zeker de ringen vinden die bij jullie passen. Al 25 jaar helpen wij mensen met het uitzoeken van de juiste ring. Neem eens een kijkje in ons online assortiment. Je kunt alle ringen bij ons online kopen, maar je mag natuurlijk ook langs komen in ons atelier. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen. Alles wat je hoeft te doen is een afspraak maken via het automatische systeem. We zien jullie graag verschijnen!

Afspraak maken