Ben je op zoek naar een trouwring voor een man? Het vinden van de juiste maat is dan de eerste stap. Trouwringen voor mannen zijn er in vele breedtes, maar de populairste stijlen zijn 4, 6 of 8 mm breed.

  • Smalle trouwringen – 4 mm
  • Medium trouwringen – 6 mm
  • Brede trouwringen – 8 mm

Ben je al een beetje bekend met ringen, dan weet je waarschijnlijk al welke breedte je het liefste draagt. Het is hierbij belangrijk dat de breedte comfortabel genoeg is om elke dag te kunnen dragen; de ring moet niet in de weg zitten tijdens het werk.

Draag je eigenlijk nooit een ring, of ben je op zoek naar en ring voor je partner, dan is 8 mm de meest voorkomende keuze. Mannen met lange of grote vingers voelen zich over het algemeen het prettigst met een ring die 8 mm breed is. Mannen met kortere en smallere vingers geven eerder de voorkeur aan een ring van 6 mm.

Trouwring man; voor welke metaalsoort kies je?

Als de breedte eenmaal is bepaald voor de trouwring voor de man, dan is de volgende stap het kiezen van een metaalsoort. Ga je voor goud, zilver of toch liever titanium? De metaalsoort bepaalt niet alleen hoe de ring eruit ziet, maar ook wat de uiteindelijke prijs is en hoe je de ring dient te onderhouden.

Gouden trouwringen voor mannen

De meeste gouden ringen zijn gemaakt van 18 karaat goud. Puur goud (24 karaat) is zacht, het is duur en het verliest gemakkelijk zijn vorm. Daarom worden gouden ringen vaak gecombineerd met een andere metaalsoort (dit wordt legering genoemd). Bij een 18 karaat gouden ring bestaat de ring dus voor driekwart uit goud.

De voordelen van een gouden trouwring voor de man is dat het een klassieke en traditionele ring is die niet snel dof wordt. Een nadeel van een gouden ring is dat deze duur is en ook gemakkelijk zijn vorm verliest.

Platina trouwringen voor mannen

Een platina trouwring voor de man is sterk en duurzaam. Platina is een zeldzaam metaal, wat het duurder maakt dan goud. Vanwege de dichtheid van het materiaal kan de ring zwaar aanvoelen. Daar tegenover staat dat het een duurzame ring is en hypoallergeen voor een gevoelige huid.

Titanium trouwringen voor mannen

Titanium is ook een sterke metaalsoort, maar is licht van gewicht. Het weegt ongeveer 1/5e van wat een platina ring weegt. Een titanium trouwring is een veilige optie als je nooit sieraden draagt en geen zware ring aan je vingers wilt hebben. Een titanium ring heeft als voordeel dat het licht van gewicht is, zeer sterk is en bestand tegen buigen. Daar tegenover staat dat een titanium ring duur kan zijn en moeilijk te vergroten is.

Trouwring voor mannen kopen bij Cupido Trouwringen

Willen jullie een gouden trouwring voor de man? Of hebben jullie je keus laten vallen op trouwringen van een ander edelmetaal zoals bijvoorbeeld zilver? Bij Cupido Trouwringen zul je zeker de ringen vinden die bij jullie passen. Al 25 jaar helpen wij mensen met het uitzoeken van de juiste ring.

Neem eens een kijkje in ons online assortiment. Je kunt alle ringen bij ons online kopen, maar je mag natuurlijk ook langskomen in ons atelier. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen. Alles wat je hoeft te doen is een afspraak maken via het automatische systeem. We zien jullie graag verschijnen!

Afspraak maken