Wil je je trouwring vermaken, omdat deze niet lekker zit of niet meer zo goed past? Dit kun je laten doen bij een goudsmid. Door middel van een mal wordt de ring vermaakt en groter gemaakt, of er worden stukjes edelmetaal tussen gevoegd. Als je je ring wilt laten verkleinen, dan wordt er een stukje edelmetaal weggehaald. Vervolgens wordt het weer aan elkaar gesoldeerd en mooi afgewerkt.

Kun je alle ringen laten vergroten of verkleinen?

Je kunt niet alle trouwringen vermaken. Staal of palladium zijn bijvoorbeeld niet geschikt om groter of kleiner te maken, maar gouden en zilveren trouwringen weer wel. Ringen van staal of palladium kunnen breken, omdat het materiaal erg hard is. Trouwringen met diamanten of andere stenen zijn lastiger om te vermaken. Over het algemeen geldt dat des te meer steentjes erin zitten, des te moeilijker wordt om de trouwring te vermaken.

Je kunt je trouwring maximaal 1 maat laten vergroten of verkleinen. Als je een trouwring hebt met een steen dan kan deze maximaal een halve maat vermaakt worden. De kans is namelijk groot dat door de ring te verbuigen de steentjes los gaan zitten. Door spanning kunnen de steentjes loslaten.

Trouwring vermaken bij Cupido Trouwringen

Wil je je trouwring vermaken? Dan ben je bij Cupido Trouwringen aan het juiste adres. De kosten van het vermaken van je trouwring verschilt per ring. Dit hangt af van hoeveel edelmetaal er toegevoegd moet worden en hoe ingewikkeld het is om de ring te vermaken.

Cupido Trouwringen heeft een enorm assortiment trouwringen die wij online aanbieden. Wij hebben echter ook een eigen atelier in Hoogeveen. Daar kunnen jullie niet alleen langskomen om trouwringen uit te zoeken, wij kunnen ringen ook vermaken. Zo zouden we een briljantje in een ring kunnen bijzetten, de ring groter of kleiner maken, maar ook krassen kunnen verwijderen uit een gouden ring.

Misschien heb je een gouden ring geërfd die je wilt laten vermaken tot jouw trouwring? Dit kunnen wij voor jou doen, maak hiervoor een afspraak in ons atelier. Dit kun je doen via het automatische systeem op de website. Zo bepaal je zelf een dag en tijd. We zien je graag verschijnen!