Ga je trouwen en ben je daarom op zoek naar trouwringen in Assen? Als je echt iets bijzonders en unieks wilt, dan kun je kiezen voor een trouwring met versieringen. Je kunt je trouwring versieren met heel wat verschillende soorten stenen, zoals diamanten, parels, robijnen en kristal.

Trouwringen met gekleurde stenen zijn helemaal populair tegenwoordig. Je zou kunnen kiezen voor een grote gekleurde steen, maar het is ook mogelijk om een gekleurde steen te combineren met kleine, witte steentjes. Je leest het al; het wordt nog niet gemakkelijk om een keuze te maken. We hopen je met dit blog een beetje op weg te helpen, zodat jij straks de perfecte trouwring om jouw vingers hebt!

Diamanten trouwringen Assen

Bij het uitzoeken van een trouwring met diamant zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en waar je op moet letten. De prijs van de diamant wordt bepaald door de vier C’s; Cut, Carat, Clarity en Colour.

  • Cut: De proportie en de symmetrie bepalen de kwaliteit van een geslepen diamant. Des te beter de verhoudingen zijn, des te meer is de diamant waard.
  • Carat: Het gewicht van een diamant wordt in karaat uitgedrukt. 1 karaat staat voor 0,2 gram edelsteen en wordt altijd weergegeven in twee decimalen (bijv. 0,24 karaat).
  • Clarity: Hoe minder onzuiverheden, hoe waardevoller de diamant. Niet alleen kan de diamant onzuiverheden oplopen tijdens het groeiproces in de natuur, het kan ook gebeuren tijdens het slijpen.
  • Colour: De waarde van de steen wordt bepaald door de kleur. Hoe kleurlozer de diamant, hoe waardevoller.

Zirkonia trouwringen Assen

Wil jij een trouwring met de looks van echte diamanten, maar heb je hier geen geld voor? Kies dan voor een trouwring met zirkonia steentjes. Zirkonia is geen natuurlijk materiaal, maar wordt gemaakt door mensen. Het voordeel hiervan is dat er nooit beschadigingen op zitten. Zirkonia schittert iets minder dan echte diamanten, maar in de schittering zie je wel meer kleuren terug.

Kristallen trouwringen Assen

Kristal bestaat in twee verschillende soorten. Aan de ene kant heb je kristal glas (zoals Swarovski kristallen) en aan de andere kant minerale bergkristallen. Swarovski kristal is glas dat met een hoog gehalte aan lood wordt gemengd. Door een hoge zogeheten brekingsindex (de manier waarop het licht weerkaatst wordt) schitteren de steentjes je tegemoet!

Trouwringen met parels

Je kunt parels kopen in verschillende kleuren, onder andere zwart, wit en roze. Parels worden gemaakt van weekdieren, vaak oesters. De glans van de parel wordt bepaald door de dikte van de laagjes; hoe dunner de laagjes zijn, des te meer de parel glanst. Parels zijn niet goedkoop, dit komt omdat parels zeer zeldzaam zijn.

Trouwringen kopen bij Cupido Trouwringen

Jouw trouwring is een teken van jullie liefde en verbondenheid. Je draagt het voor altijd, dus je moet er helemaal tevreden mee zijn. Cupido Trouwringen biedt ringen van allerlei soorten metaal en edelmetaal. Ben je op zoek naar mooie zilveren trouwringen? Kijk dan eens rustig rond in ons assortiment. Zoek je een alternatief voor zilver? Ook deze bieden wij je aan, zoals ringen van wit goud of titanium.

Je kunt alle trouwringen online bij ons kopen. Wil je de ringen liever eerst passen of in het echt bewonderen? Maak dan een afspraak via ons automatische systeem. We zien jullie graag verschijnen in ons atelier!

Afspraak maken