Wil je een diamant kopen voor je trouwring? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wat is de zetting van de diamant? Wat is de vorm van de diamant? Hoe is de diamant geslepen? In dit blog geven we je alle informatie over diamanten die je nodig hebt, zodat je straks zelfverzekerd bij een juwelier binnen kunt stappen.

De diamant is voor veel mensen, met name vrouwen, een prachtige steen. Welke vrouw krijgt nu geen fonkeling in haar ogen bij de gedachte aan een diamant? Een diamant is echter veel meer dan een glimmende, mooie en pure steen. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende vormen en kleuren zijn? En hoe wordt eigenlijk de waarde bepaald van een diamant?

De geschiedenis van de diamant

De eerste diamanten werden ontdekt in India, zo’n 2000 jaar geleden. De naam van de diamant is afgeleid van het Griekse woord Adamas en dit betekent onoverwinnelijk. Het is dus geen toeval dat de diamant de steen is van liefde en eeuwige trouw.

Een diamant bestaat uit zuivere koolstof, dat is blootgesteld aan hoge temperaturen. Het wordt een diamant, omdat het geheel kristalliseert. Maar 20% van de diamantwinning wordt gebruikt voor het maken van sieraden, de overige 80% wordt voor industriële doeleinden gebruikt.

Wat is het gewicht van een diamant?

Het gewicht van een diamant wordt, net als bij goud, aangeduid met karaat. Er wordt gebruik gemaakt van elektronische balansen om een diamant te meten. Op deze manier kan aangetoond worden wat een diamant waard is. Dit wordt ook wel metriek karaat (MK) genoemd. Een karaat komt overeen met 0,2 gram.

Trouwring met diamant kopen bij Cupido Trouwringen

Hebben je je oog laten vallen op een trouwring met diamant? Dan ben je bij Cupido Trouwringen aan het juiste adres. Je kunt bij ons een trouwring uitzoeken en daar een passende diamant in laten zetten.

Bij Cupido Trouwringen zul je zeker de ringen vinden die bij jullie passen. Al 25 jaar helpen wij mensen met het uitzoeken van de juiste ring. Neem eens een kijkje in ons online assortiment. Je kunt alle ringen bij ons online kopen, maar je mag natuurlijk ook langskomen in ons atelier. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen. Alles wat je hoeft te doen is een afspraak maken via het automatische systeem. We zien jullie graag verschijnen!

Afspraak maken