Ga je binnenkort trouwen en ben je op zoek naar trouwringen in Lelystad? Heb je wel eens gedacht aan trouwringen met gekleurde edelstenen? Natuurlijk, een trouwring met diamant is prachtig, maar wel een beetje standaard. Wil je een bijzondere trouwring, dan kies je er één met gekleurde edelstenen. Maar wat voor stenen zijn er precies? Wat zijn de verschillende mogelijkheden? In dit blog geven we je aantal opties.

Een gekleurde edelsteen kiezen, hoe doe je dat?

Een edelsteen kun je op verschillende manieren selecteren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een steen uit te zoeken met een bepaalde geneeskrachtige werking die op jou van toepassing is. Iedere edelsteen heeft een bepaalde geneeskrachtige werking.

Zo kan een amethist je bijvoorbeeld helpen als je last hebt van angsten en emotionele blokkades. Een andere manier om een edelsteen te kiezen is op basis van je sterrenbeeld; iedereen heeft namelijk een geboortesteen. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor een edelsteen kiezen vanwege het uiterlijk.

Trouwringen Lelystad; wat voor edelsteen kies je?

Gekleurde diamant

Hou je van traditioneel? Dan kies je voor de bekendste variant onder de diamanten; de glimmende, doorzichtige variant. Hou je van meer opvallend? Dan zijn er ook rode, paarse, groene, gele, zwarte, oranje en blauwe diamanten. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar een diamant kun je krijgen in alle kleuren van de regenboog.

Diamanten krijgen deze kleur door een speciale behandeling waarbij het natuurlijke kleurproces van de diamant wordt nagebootst. Diamanten die zo’n behandeling ondergaan zijn goedkoper dan diamanten die de kleur al van nature hebben.

Saffier

Saffier is één van de duurste edelstenen, maar een prachtig alternatief voor de standaard diamant. Een saffier staat bekend om zijn prachtige blauwe kleur, maar tegenwoordig kun je ze ook in andere kleuren krijgen, zoals geel, groen, paars, roze, wit en zwart.

Robijn

Net als de saffier is de robijn een prijzige steen, maar de bruinzwarte tot rozerode kleur geeft deze steen echt een bijzonder uiterlijk. Wil je een bijzondere trouwring die echt opvalt, kies dan voor een trouwring met een robijn. Wist je dat de robijn behoort tot dezelfde edelsteenfamilie als de saffier? Als bijzonder kenmerk hebben ze zeshoekige cilindervormige kristallen. Als de steen geen bruinzwarte of rozerode kleur heeft is het een saffier.

Smaragd

Zie je het al voor je? Een prachtige groene fonkelende steen op jouw gouden trouwring? Dan is een trouwring met een smaragd echt iets voor jou.

Prachtige trouwringen bij Cupido Trouwringen

Cupido Trouwringen is één van de grootste online aanbieders van trouwringen, verlovingsringen en vriendschapsringen van Nederland. Natuurlijk kun je bij ons ook trouwringen met edelstenen vinden.

Onze ringen kun je online bestellen. Dus ook als je op zoek bent naar trouwringen in Lelystad kun je bij ons terecht. Wij laten de ringen dan bezorgen op jouw gewenste adres. Wil je de ringen liever eerst bewonderen en passen? Kom dan bij ons langs in ons atelier. We ontvangen je met een kop koffie en voorzien je van passend advies. Om een afspraak te maken kun je gebruik maken van het online systeem. Zo zoek je zelf een geschikte dag en tijd uit.

Afspraak maken