Stap je binnenkort in het huwelijksbootje en ben je op zoek naar gouden trouwringen in Leeuwarden? Gouden trouwringen zijn enorm populair en worden gezien als de meest klassieke en traditionele trouwringen. Vooral de geelgouden trouwring is populair, maar er wordt ook steeds vaker gekozen voor witgouden of roségouden trouwringen.

Wist je trouwens dat een gouden trouwring niet geheel van goud is gemaakt? Vaak is het een combinatie van goud met een ander metaal, zoals bijvoorbeeld koper of zilver. De hoeveelheid goud wordt aangeduid met karaat. Des te meer karaat goud, des te duurder de ring is, maar ook des te meer kans er is op krassen en beschadigingen. Goud is namelijk een relatief zacht materiaal. Om de ring sterker te maken wordt deze daarom gemengd met metalen als koper, zilver en palladium. In dit blog bespreken we de verschillende kleuren gouden trouwringen en wat de voor-, en nadelen ervan zijn.

Geelgouden trouwringen Leeuwarden

Een geelgouden trouwring staat al jarenlang symbool voor de eeuwige liefde en verbondenheid tussen twee personen. Waar er vroeger alleen basis geelgouden trouwringen waren die plat of afgerond waren, zien we tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gouden trouwring met een diamant of met een ander soort bewerking?

De voor-, en nadelen van geelgouden trouwringen

De voordelen van geelgouden trouwringen zijn dat ze klassiek en goed herkenbaar zijn, dat ze makkelijk te bewerken zijn en niet snel dof worden.
De nadelen van geelgouden trouwringen zijn dat ze snel beschadigd kunnen raken als het gaat om puur goud, dat het materiaal prijzig is en dat goudlegeringen materialen kunnen bevatten waar mensen met huidallergieën niet goed op reageren.

Witgouden trouwringen Leeuwarden

Witgouden trouwringen worden steeds populairder. Het is een prachtig materiaal wat goed te combineren is met andere (zilveren) sieraden. Wit goud wordt niet gewonnen in de natuur (zoals geel goud), maar is een legering van metalen. Vaak is het een mix van goud met nikkel, palladium, zink of zilver. Het is ook mogelijk om de ring te voorzien van een laagje rhodium. Dit geeft de ring die prachtige lichte, witgouden kleur.

De voor-, en nadelen van witgouden trouwringen

De voordelen van witgouden trouwringen zijn dat ze goed weerbaar zijn tegen krassen en dat ze goed gematcht kunnen met andere materialen en stenen.
De nadelen van witgouden ringen zijn dat er vaak nikkel in de mix zit, waar mensen met allergieën snel last van kunnen krijgen. Daarnaast kan de rhodium laag slijten.

Roségouden trouwringen Leeuwarden

Hou je van rose? Dan word je vast blij van roségouden trouwringen. Een roségouden trouwring is een combinatie van goud en koper of nikkel en is erg populair onder bruiden.

De voor-, en nadelen van roségouden trouwringen

De voordelen van roségouden trouwringen zijn dat ze hun kleur niet verliezen en dat ze goed weerbaar zijn tegen beschadigingen. Daarnaast kunnen roségouden trouwringen perfect gematcht worden met andere materialen en stenen. Een nadeel van roségouden trouwringen is dat het een allergische reactie kan veroorzaken voor mensen die gevoelig zijn voor koper of nikkel.

Gouden trouwringen bij Cupido Trouwringen

Ben jij op zoek naar trouwringen in Leeuwarden? Zou je het liefst bijzondere ringen willen hebben? Kijk dan eerst eens rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Wij bieden een enorme verscheidenheid aan ringen, daarom zul je niet snel iemand tegenkomen met dezelfde ringen. Wij bieden ook verschillende exclusieve ringen, die speciaal op bestelling geleverd worden.

Wil je echt iets unieks en bijzonders? Maak dan een afspraak om in ons atelier langs te komen. Wij bespreken je wensen en de mogelijkheden. Samen gaan we op zoek om precies die bijzondere ring samen te stellen die jij voor ogen hebt.

Je kunt een afspraak maken via ons automatische systeem. Zo kun je een afspraak plannen wanneer jou dat uitkomt. We zien je graag verschijnen in Hoogeveen!

Afspraak maken