Ga je binnenkort trouwen en ben je op zoek naar mooie trouwringen in Meppel? Het materiaal van de trouwring is dan één van de eerste aandachtspunten. De meeste trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal. De reden hiervoor is simpel; edelmetaal is sterk, roest niet en blijft er lang mooi uitzien. Best belangrijk voor een ring die je de rest van je leven draagt.

De keuze voor het materiaal van jullie trouwringen is een belangrijke keuze, want het bepaalt het uiterlijk van jullie ring! In dit blog zetten we de meest gebruikte materialen voor trouwringen in Meppel voor je op een rijtje, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken.

Gouden trouwringen Meppel

Als je denkt aan een standaard trouwring, dan is de kans groot dat je direct een gouden trouwring in gedachten hebt. Tegenwoordig zijn er drie varianten in gouden trouwringen die veel worden gebruikt, namelijk geelgoud, witgoud en roségoud. Puur goud wordt gemengd met andere metalen, omdat het anders te zacht is om te dragen.

De legering (het metaalmengsel) zorgt ervoor dat het materiaal harder wordt en bepaalt de uiteindelijke kleur van de trouwring. Aan een geelgouden ring is bijvoorbeeld meer zilver toegevoegd dan koper, terwijl een roségouden ring meer koper dan zilver bevat. Een witgouden ring bestaat naast goud uit nikkel of palladium.

Platina trouwringen Meppel

Vind je witgoud mooi en heb je wat meer geld te besteden? Dan zijn trouwringen van platina een goede optie. Platina is een edelmetaal dat wit van kleur is en is tevens het hardste metaal dat er bestaat. Het is duurder dan goud en ook minder allergie gevoelig, omdat het niet gemengd wordt met andere metalen (zoals bij goud wel het geval is). Ben je iemand die gevoelig is voor bepaalde edelmetalen? Geef dit dan aan bij de juwelier. De kans is groot dat een ring van platina geadviseerd wordt.

Trouwring van edelstaal

Wil je liever een wat stoerdere trouwring? Kies dan voor een trouwring van edelstaal. Edelstaal wordt ook wel rvs of chirurgisch staal genoemd. Edelstaal is geen edelmetaal, ook al doet de naam anders vermoeden. Trouwringen van staal zijn keihard en zullen daarom niet snel beschadigen. Dit maakt het een duurzame trouwring, die ook nog eens goedkoper is dan een trouwring van edelmetaal.

De kleur is donkergrijs, iets donkerder dan zilver, wat het een stoer uiterlijk geeft. Zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar stoere trouwringen in Meppel!

Titanium trouwringen Meppel

Titanium is een grijs wit metaal dat de laatste tijd steeds vaker wordt gebruikt voor trouwringen. Titanium is licht van gewicht, keihard en allergievrij; ideaal voor een trouwring dus. De modellen zijn vaak simpel en strak, omdat het metaal te hard is om te bewerken. Wordt de ring te klein, dan is het dus lastig om deze te laten bewerken, er kan niet zomaar een stukje tussen gezet worden. Hou je van strak, stoer en modern, dan is een titanium trouwring een prima keuze!

Bestel je trouwringen bij Cupido Trouwringen

Ben je op zoek naar trouwringen in Meppel? Hopelijk hebben bovenstaande tips je geholpen. Neem eens een kijkje in het assortiment van Cupido Trouwringen. Je zult vast de geschikte ringen voor jullie bij ons kunnen vinden. Al onze ringen kun je online bij ons kopen of bestellen. Wil je de ringen liever eerst in het echt bewonderen? Maak dan een afspraak om in ons atelier langs te komen. Dit kun je doen via het online plansysteem.

Afspraak maken