Ben je erover uit? Wil je een trouwring met steen? Dit kan een diamant zijn of een andere soort steen. Hoe wordt deze fonkelende steen verankerd in jouw trouwring? Er zijn namelijk allemaal verschillende zettingen mogelijk en ze hebben allemaal een andere uitstraling. Om de juiste keuze te maken kun je in dit artikel de basis lezen over diamant zettingen.

Waarom is de zetting zo belangrijk?

Misschien denk je in eerste instantie dat het niet zo belangrijk is hoe de steen in je ring is bevestigd, maar als je er lange tijd van wilt genieten, dan is de zetting erg belangrijk. Niet alleen is een trouwring vrij kostbaar, ook de diamant of ander soort steen die je erin laat plaatsen is van grote waarde. Een trouwring met steen is net even wat kwetsbaarder dan een ring zonder steen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw diamant door het gootsteenputje spoelt terwijl je aan het afwassen bent!

De zetting kan ervoor zorgen dat de steen beter uitkomt, maar het kan er ook voor zorgen dat het juist afdoet aan de schoonheid van de steen. Het is zonde om een prachtige steen helemaal te laten verpakken in de trouwring of de verlovingsring.

Naast de manier waarop een steen gezet wordt in een trouwring, is ook de kleur van de zetting belangrijk. Een geelgouden zetting bijvoorbeeld bij een kleurloze diamant is zonde, de gele kleur van de ring wordt dan in de diamant weerkaatst. Is de diamant heel licht getint, dan zorgt een geelgouden zetting er juist voor dat de diamant er witter uit komt te zien.

Trouwring met steen; een goede zetting

Je begrijpt nu waarschijnlijk waarom een goede zetting zo belangrijk is. Bij het uitzoeken van een trouwring met steen moet je er allereerst op letten of je de zetting mooi vindt en of de steen goed tot zijn recht komt in de ring. Is dit niet het geval? Vraag dan aan de juwelier of er andere mogelijkheden zijn. Je kunt ook een andere ring uitzoeken.

Daarnaast moet je goed letten op de afwerking. Het is niet de bedoeling dat er scherpe stukjes, ook wel bramen genoemd, of andere oneffenheden op zitten. Let ook op of er speling op de steen zit. Hij mag namelijk niet bewegen als je de steen heen en weer probeert te wiebelen. Wordt de steen of diamant door pootjes omsloten? Kijk dan of deze pootjes goed aansluiten en controleer dit op regelmatige basis.

Trouwring met steen kopen

Vinden je een trouwring met steen mooi en zou je deze willen kopen voor jullie trouwdag? Kijk dan eens in het ruime assortiment van Cupido Trouwringen! Bij ons kun je kiezen uit vele soorten trouwringen, de trouwringen waar jij naar op zoek bent zit daar zeker tussen. Je kunt alles bij ons online bestellen.

Willen jullie de trouwringen liever eerst vasthouden, passen en bewonderen? Kom dan langs bij ons atelier in Hoogeveen. Hiervoor kun je online een afspraak maken via het automatische systeem. We zien jullie graag verschijnen!

Afspraak maken