Wil je de trouwring van je geliefde veranderen na overlijden? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Je kunt de trouwring van je geliefde omvormen tot een nieuw draagbaar juweel, maar het is ook mooi en symbolisch om jullie beide trouwringen met elkaar te verbinden en er één nieuw geheel van te maken. Het resultaat is een prachtige herinneringsring die het verhaal van jou en je partner vertelt en kan zo voor altijd gekoesterd worden.

Trouwring veranderen na overlijden; de mogelijkheden

Na overlijden worden herdenkingsjuwelen ook vaak in andere vormen aangeschaft. Denk dan bijvoorbeeld aan het verwerken van een hoeveelheid as in asjuwelen, of het graveren van de vingerafdruk van je overleden partner in een juweel. Een trouwring veranderen na overlijden kan voor de achtergebleven partner een grote vorm van troost bieden.

Het omvormen of vermaken van trouwringen is in de meeste gevallen een emotioneel proces. De ring draagt veel herinneringen met zich mee en heeft een hele geschiedenis achter zich. In overleg met de partner wordt de ring omgevormd tot een geheel nieuw sieraad.

Hoe gaat het veranderen van een trouwring na overlijden in zijn werk?

Als je de trouwring van je overleden partner wilt laten omvormen, dan zul je allereerst in een gesprek met de goudsmid je wensen kenbaar moeten maken. De persoonlijkheid van jou en je partner, jullie persoonlijke verhaal en de emoties die hierbij komen kijken spelen dan een belangrijke rol.

De goudsmid kan door het luisteren naar jouw verhaal jouw wensen omzetten in een prachtig, nieuw sieraad. De goudsmid zal allereerst het nieuwe sieraad schetsen met de hand en samen met jou bepalen wat belangrijk voor je is. Moeten bepaalde gravures bijvoorbeeld behouden worden? Hoe groot moet het sieraad worden? Vind je het belangrijk dat eventuele stenen hergebruikt worden?

Vervolgens wordt het geschetste sieraad getekend in een 3d programma. Je krijgt vervolgens een aantal foto’s toegestuurd van het nieuwe sieraad. Wil je dat er nog dingen aangepast worden? Dan kan dit gewoon. Pas als jij akkoord hebt gegeven wordt het sieraad in productie genomen.

Een persoonlijk en uniek sieraad

Een trouwring veranderen na overlijden is een emotionele gebeurtenis en moet met zorg worden gedaan. Bij Cupido Trouwringen ben je aan het juiste adres. Wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn gevestigd in Hoogeveen. Je kunt heel gemakkelijk een afspraak maken via onze website; we zien je graag in ons atelier verschijnen!

Afspraak maken