Als je binnenkort gaat trouwen, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar bijzondere trouwringen. Woon je in Hardenberg en ben je op zoek naar mooie trouwringen in Hardenberg? Lees dan snel verder. In dit blog zetten we namelijk een aantal bijzondere materialen voor trouwringen voor je op een rijtje, inclusief voor-, en nadelen.

Zilveren trouwringen Hardenberg

Hou je van zilveren sieraden? Dan kun je altijd kiezen voor een zilveren trouwring. Een zilveren trouwring is niet zo standaard als een gouden trouwring, wat het extra bijzonder maakt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat zilver iets kwetsbaarder is dan goud en de neiging heeft om sneller zwart te worden.

Natuurlijk kun je dit wel weer gewoon oppoetsen, maar deze eigenschap kan een nadeel zijn van zilveren trouwringen. Omdat zilver van zichzelf te zacht is om trouwringen van te maken, wordt er koper aan het metaal toegevoegd. Dit maakt het materiaal sterker.

De voor-, en nadelen van zilveren trouwringen

Zilveren trouwringen hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn dan goud en dat ze een mooie glans en lichte kleur hebben. De nadelen van zilveren trouwringen zijn dat ze erg gevoelig zijn voor verkleuring en dat ze niet geschikt zijn voor mensen met een koperallergie.

Platina trouwringen Hardenberg

Stap je zomaar even binnen bij een juwelier in Hardenberg op zoek naar trouwringen, dan is de kans groot dat hij jullie een paar platina trouwringen voorlegt. Platina wordt regelmatig gebruikt voor trouwringen, omdat het materiaal sterker is dan goud. Het is ook een stuk zeldzamer dan goud, en daarom kostbaarder.

De voor,- en nadelen van platina trouwringen

De voordelen van platina trouwringen zijn dat het een sterk materiaal is dat lang mooi blijft, het verkleurt niet en is hypoallergeen en zeer geschikt voor bewerkingen met bijvoorbeeld edelstenen.

De nadelen van platina trouwring zijn de prijs (het is een stuk duurder dan goud) en het is een relatief zwaar materiaal.

Palladium trouwringen Hardenberg

Steeds meer bruidsparen kiezen voor een palladium trouwring. Qua uiterlijk lijkt het veel op een witgouden of platina trouwring, alleen is dit een goedkoper alternatief.

De voor,- en nadelen van palladium trouwringen

De voordelen van palladium trouwringen zijn dat ze betaalbaar zijn, licht in gewicht, sterk en ze beschadigen niet snel.
De nadelen van palladium trouwringen zijn dat ze redelijk zeldzaam zijn.

Titanium trouwringen Hardenberg

Heb jij veel last van allergieën? Dan is een titanium trouwring een perfecte oplossing. Ze zijn enorm sterk en het metaal is geschikt voor mensen met allergieën. Het materiaal komt daarnaast is verschillende kleuren voor. Door het toepassen van elektrolyse kunnen de ringen bijvoorbeeld rood, blauw, groen of geel gemaakt worden.

De voor-, en nadelen van titanium trouwringen

De voordelen van titanium trouwringen zijn dat ze een stoere zwarte tot zilverachtige glanzende kook hebben, dat ze erg sterk en weerbaar zijn en licht qua gewicht.
Het nadeel van titanium trouwringen is dat ze erg prijzig zijn.

Cupido Trouwringen

Ben jij op zoek naar trouwringen in Hardenberg? Zou je het liefst bijzondere ringen willen hebben? Kijk dan eerst eens rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Wij bieden een enorme verscheidenheid aan ringen, daarom zul je niet snel iemand tegenkomen met dezelfde ringen. Wij bieden ook verschillende exclusieve ringen, die speciaal op bestelling geleverd worden.

Wil je echt iets unieks en bijzonders? Maak dan een afspraak om in ons atelier langs te komen. Wij bespreken je wensen en de mogelijkheden. Samen gaan we op zoek om precies die bijzondere ring samen te stellen die jij voor ogen hebt.

Je kunt een afspraak maken via ons automatische systeem. Zo kun je een afspraak plannen wanneer jou dat uitkomt. We zien je graag verschijnen in Hoogeveen!

Afspraak maken