Is het bijna zover? Ga je binnenkort trouwen en ben je op zoek naar trouwringen in Zwolle? Weet je al voor wat voor vorm trouwring je gaat kiezen? Er zijn namelijk verschillende vormen trouwringen. Denk dan bijvoorbeeld aan ronde en platte trouwringen, maar er zijn ook ringen in bijzondere vormen. En wat dacht je van het laten plaatsen van een diamant in je trouwring? In dit blog helpen we je een eindje op weg bij het kiezen van een perfecte trouwring.

Trouwringen Zwolle; plat en rond

Kies je voor een platte trouwring, dan kies je voor een strakke vorm. Een platte trouwring is één van de meest klassieke vormen van een trouwring. Je zou ook kunnen kiezen voor een afgeronde vorm. Deze verhoogt over het algemeen het draagcomfort. Zowel een platte als een ronde trouwring kan uit één metaal bestaan, maar je zou ook kunnen kiezen voor een combinatie van meerdere metalen.

Dit zijn de zogenaamde bicolor en tricolor trouwringen. Daarnaast is het ook mogelijk om er een steentje in te laten zetten of jullie namen of trouwdatum erin te laten graveren.

Solitaire en eeuwigheidsring

De solitaire trouwring en de eeuwigheidsring zijn de meest gangbare trouwringen. De solitaire ring is een ronde ring met één grote steen er bovenop, vaak een diamant. Bij deze soort ring heb je verschillende opties om de diamant te zetten. Een trouwring die helemaal is ingezet met steentjes en als het ware eeuwig doorloopt, wordt een eeuwigheidsring genoemd.

Als je liever iets anders wilt, dan zou je ook kunnen kiezen voor een combinatie van meerdere stijlen, bijvoorbeeld een combinatie van een solitaire en eeuwigheidsring.

Trouwringen Zwolle; welke vorm steen kies je?

De vorm van de diamant die je in of op je ring laat zetten wordt bepaald door de zetting en de slijpvorm. Omdat er honderden verschillende vormen en mogelijkheden zijn, hebben we de populairste diamantvormen voor je op een rijtje gezet.

  • Ronde diamant;
  • Ovale diamant: een symmetrische vorm die je handen langer doen lijken;
  • Marquise/markies: een scherpere ovale vorm, met spitse uiteinden;
  • Peer: een combinatie van ovaal en marquise;
  • Hartvormig; voor de echte sweethearts;
  • Emeraude of smaragd: de vierkante vorm met afgesneden hoeken;
  • Princess diamant: een vierkante diamant;
  • De baguette: een rechthoekige diamant.

Trouwringen kopen bij Cupido Trouwringen

Op zoek naar trouwringen in Zwolle? Naar trouw-, verlovings- of vriendschapsringen? Zou je het liefst bijzondere ringen willen hebben? Kijk dan eerst eens rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Wij bieden een enorme verscheidenheid aan ringen, daarom zul je niet snel iemand tegenkomen met dezelfde ringen. Wij bieden ook verschillende exclusieve ringen, die speciaal op bestelling geleverd worden.

Wil je echt iets unieks en bijzonders? Maak dan een afspraak om in ons atelier langs te komen. Wij bespreken je wensen en de mogelijkheden. Samen gaan we op zoek om precies die bijzondere ring samen te stellen die jij voor ogen hebt.

Je kunt een afspraak maken via ons automatische systeem. Zo kun je een afspraak plannen wanneer jou dat uitkomt. We zien je graag verschijnen in Hoogeveen!