Zijn jullie op zoek naar unieke trouwringen? De juiste ringen vinden kan nog wel eens erg lastig zijn, zeker als je op zoek bent naar ringen die niemand anders draagt. Er is een enorme verscheidenheid op gebied van trouwringen, dus je moet een hoop keuzes maken. Jullie willen natuurlijk een paar ringen die bij jullie passen, jullie moeten ze beiden mooi vinden en het liefst moeten het unieke trouwringen zijn.

In dit artikel kun je lezen hoe je kunt zorgen dat je straks een ring om je vinger hebt die aan alle eisen voldoet.

Is het moeilijk om unieke trouwringen te vinden?

Als je op zoek bent naar trouwringen, dan zul je zien hoe lastig dit kan zijn. Dit wordt vooral veroorzaakt door de enorme keus aan mogelijke ringen. Toch heeft dit ook een groot voordeel. Doordat de keus zo groot is, is de kans erg klein dat naasten van je dezelfde ringen dragen.

Bovendien worden er zoveel trouwringen gemaakt, dat veel ringen als uniek gezien kunnen worden. Unieke trouwringen vinden hoeft dus niet zo moeilijk te zijn, het zijn de keuzes die je moet doen die het lastig maken. Daar kunnen we je echter ook mee helpen.

Gouden trouwringen

De klassieke trouwring is natuurlijk de ring van geelgoud. Nog steeds zijn trouwringen in deze kleur heel populair. Ze zijn vaak eenvoudig van ontwerp, tijdloos en makkelijk te combineren met andere sieraden. Het feit dat veel mensen geelgouden trouwringen dragen hoeft niet te betekenen dat je geen unieke ringen kunt vinden in deze goudkleur. Juist door details kunnen de ringen uniek gemaakt worden. Denk dan aan vorm, gravering en inzet van een diamant of andere edelsteen.

Er bestaan ook gouden ringen in andere kleuren goud, namelijk witgoud en roségoud. Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Wat tegenwoordig ook heel populair is zijn gouden trouwringen die gemaakt zijn van meerdere kleuren goud zoals bicolor of tricolor ringen. Dit vergroot de kans flink dat je een paar unieke trouwringen koopt. Dit geeft een juwelier of goudsmid namelijk zoveel vrijheid en mogelijkheden voor het vervaardigen van een unieke ring.

Wil je echt unieke trouwringen? Kies dan voor titanium of zirkonium!

Als je echt een unieke trouwring wilt dan zijn er twee metaalsoorten waarvoor je zou kunnen kiezen; zirkonium en titanium. De ringen van zirkonium worden verhit, hierdoor wordt de ring zwart. Sommige mensen houden niet van goud en willen liever een ring die wat stoerder van uiterlijk is. Deze ringen zijn dan heel geschikt voor jou. Een bijkomend voordeel is dat zwart heel goed te combineren is met andere sieraden, zoals bijvoorbeeld zilver. Ook kunnen er details aan deze ringen toegevoegd worden van andere metalen waardoor er echt een unieke ring ontstaat.

Zirkonium ringen zijn nog vrij onbekend, titanium daarentegen wordt steeds populairder, ook voor trouwringen. Dit is heel begrijpelijk, want het is een prachtig materiaal met veel mogelijkheden. Het metaal is heel licht en daardoor comfortabel om te dragen. Bovendien heeft het een voordeel dat het geen problemen met de huid oplevert zoals zilver. Titanium heeft van zichzelf een zilveren kleur, maar het materiaal kan ook in andere kleuren worden uitgevoerd.

Exclusieve en unieke trouwringen van platina

Goud wordt vaak gezien als het duurste materiaal voor trouwringen, maar platina is het duurste edelmetaal. Ook van dit materiaal kun je tegenwoordig trouwringen kopen. Platina is wit van kleur, het straalt exclusiviteit en klasse uit. Vanwege de hoge prijs weet je zeker dat je unieke trouwringen koopt als je kiest voor dit edelmetaal.

Heb je wat minder geld te besteden maar wil je toch unieke ringen? Overweeg dan om ringen uniek te laten maken. Veel mensen hebben een ring van hun grootouders of ouders gekregen of geërfd. Als je gaat trouwen dan is dat het ideale moment om deze ring te gebruiken. Zo’n ring is van zichzelf al uniek, maar je kunt hem nog iets meer van jezelf maken door er iets aan toe te voegen. Laat er bijvoorbeeld iets in graveren of laat er een briljantje of andere edelsteen in zetten. Er zijn meerdere manieren om aan unieke trouwringen te komen.

Trouwringen kopen bij Cupido Trouwringen

Wij hopen dat dit artikel jullie geholpen heeft bij de zoektocht naar unieke trouwringen. Neem eens rustig een kijkje in het enorme assortiment van Cupido Trouwringen. Bij ons zul je zeker een paar trouwringen vinden die jullie wensen vervullen en die ook nog eens uniek zijn.

Onze ringen kun je online bestellen. Wil je de ringen liever eerst bewonderen en passen? Kom dan naar ons atelier. Een afspraak maken doe je door middel van het online afsprakensysteem. We zien jullie graag verschijnen!

Afspraak maken