Wat is bicolor? Vraag jij je dat af terwijl je je aan het zoeken bent naar een trouwring of verlovingsring? Het zal je opvallen dat de keus enorm is en dat het nog een flinke zoektocht wordt naar de geschikte ring. Je moet een hoop keuzes maken; wat voor vorm ring wil je, met een diamant of edelsteen, wat voor materiaal vind je het mooist en wat voor kleur? Trouwringen zijn namelijk niet alleen meer in geel goud verkrijgbaar, maar ook in allerlei andere kleuren zoals wit, rood of zelfs zwart. Vind je een ring met twee verschillende kleuren het mooist? Kies dan voor een bicolor ring.

Wat voor kleuren zijn er mogelijk op gebied van verlovings- en trouwringen

Vroeger werden trouwringen vooral gemaakt van goud, ze waren dan ook altijd geel van kleur. Stijlen en smaken ontwikkelen constant, daarom is er ook verandering in het uiterlijk van trouw- en verlovingsringen. Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor goud van een andere kleur zoals wit goud of rood goud.
Daarnaast is goud niet meer het enige edelmetaal waarvan trouwringen gemaakt worden. Zilver en titanium zijn enorm in opkomst als materiaal voor trouwringen.

Daarmee heb je ineens veel meer keus wat vorm en kleur betreft. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor ringen van zwart titanium, deze hebben een unieke, luxe en sterke uitstraling.

Wat is bicolor dan eigenlijk?

Bicolor staat voor een sieraad dat bestaat uit twee delen (bi) van edelmetalen met een andere kleur. Als voorbeeld kunnen we een ring nemen; een bicolor ring kan bijvoorbeeld bestaan uit een deel wit goud en een ander deel geel goud. Je kunt dit doorvoeren naar allerlei combinaties.

Een andere vorm van sieraden met meer kleuren is een zogenaamde two-tone sieraad. Zo’n sieraad bestaat uit deel, maar er zit een laagje ander edelmetaal overheen. Dat is het verschil met bicolor.

Bicolor ringen kopen bij Cupido Trouwringen

Hou jij van sieraden die bestaan uit verschillende kleuren en materialen? Dan zou een bicolor ring een geschikte keus kunnen zijn voor jou. In het assortiment van Cupido Trouwringen kun je een verscheidenheid aan bicolor ringen vinden. Ben je op zoek naar een verlovingsring voor je vriendin? Of zijn jullie van plan te gaan trouwen en zoeken jullie samen de ringen van jullie dromen? Kies dan voor Cupido Trouwringen, de grootste online aanbieder van trouw- en verlovingsringen!
Je kunt de ringen online bij ons uitzoeken en kopen. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je de ring eerst in het echt wilt zien en voelen. Maak dan een afspraak in onze showroom in Hoogeveen. Het maken van een afspraak werkt heel simpel via ons online plansysteem. Daarin kun je zelf een dag en tijd bepalen en vastleggen. Je hoeft geen contact met ons op te nemen en je zoekt een dag uit waarin het jou schikt. We helpen je graag met het uitzoeken van de juiste ring!

Afspraak maken