Ben jij er klaar voor om de grote vraag te gaan stellen, maar vind je het moeilijk om de juiste verlovingsring te vinden? Dan is dit blog speciaal voor jou! We geven je tips waardoor jij precies de goede ring kunt uitkiezen voor jouw partner.

Zorg voor een onvergetelijk moment

Het is begrijpelijk dat het uitzoeken van een verlovingsring een moeilijke taak kan zijn. Je wilt jouw partner verrassen op een mooie manier. Daarnaast wil je natuurlijk dat hij of zij de ring mooi vindt en natuurlijk dat de ring past. Het kan daarom verleidelijk zijn om samen met je partner de ring uit te zoeken, maar het best kun je dit beter niet doen. Als je dit moment onvergetelijk wil laten zijn, dan moet het een verrassing blijven. Het kan natuurlijk dat je een partner hebt die erop staat om de ring zelf uit te zoeken. In dat geval zul je het moment van vragen zo goed mogelijk in moeten pakken. Zorg voor een moment dat je partner nooit meer zal vergeten.

Van welke stijl sieraden houdt je partner?

Om de juiste verlovingsring te kiezen moet je weten van wat voor soort sieraden je partner houdt. Vrouwen hebben vaak een juwelenkist, zoek een gepast moment waarop je stiekem even in deze kist kunt kijken. Wat voor stijl ringen kom je tegen? Ringen in een moderne stijl of juist klassiek? Wat voor edelmetaal zie je hoofdzakelijk terug? Hou je aan deze stijl vast.

Heb je een mannelijke partner waarvoor je de verlovingsring uitzoekt? Laat je keus dan bepalen door de ringen of sieraden die hij draagt. Als je elkaar goed kent, dan weet je ook van wat voor sieraden jullie houden.

Kies je voor een diamant?

Diamonds are a girls best friend; dat geldt niet voor alle vrouwen, maar wel voor velen. Een verlovingsring voorzien van een diamant is daarom een heel goede keus. Het is natuurlijk wel een dure aankoop die je doet, daarom is het handig om je te laten informeren bij je keus. Een diamant dat goed geslepen is zorgt voor veel schittering, kies daarom voor een diamant waarvan de zogenaamde cut heel goed is.

Verlovingsring met een edelsteen

Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor een verlovingsring met een diamant. Sommige vrouwen houden meer van eenvoud of een ring voorzien van een edelsteen. Zeker wanneer jouw vriendin een aparte en afwijkende smaak heeft zou je hiervoor kunnen kiezen. Kies voor een steen die lang meegaat, de ring moet namelijk een symbool zijn van eeuwige liefde. Saffier en robijn zijn prachtige edelstenen die hard en daarom duurzaam zijn.

Van welk edelmetaal moet een verlovingsring zijn?

Tegenwoordig is er geen vaste regel meer waar een trouwring of verlovingsring van gemaakt moet zijn. Mensen kiezen steeds vaker voor andere edelmetalen behalve goud. Draagt jouw partner het liefst zilver? Dan kun je voor een zilveren verlovingsring kiezen, maar ook voor andere witte metalen zoals wit goud of platina. Platina is een zeer duurzaam materiaal dat steeds vaker gekozen wordt voor trouw- of verlovingsringen.

Draagt jouw partner het liefst goud? Dan is jouw keus eenvoudig; kies dan voor een verlovingsring van geel of rosé goud.

De juiste ringmaat achterhalen

Wat is er erger dan een verlovingsring die niet blijkt te passen op het grote moment? Dat beschamende moment wil je natuurlijk voorkomen. Je zult er daarom achter moeten komen wat de ringmaat is van je partner. Als je partner veel ringen draagt, dan moet dit geen probleem zijn. Neem op een onbewaakt moment één van zijn of haar ringen mee. Het liefst één die om de ringvinger gedragen wordt. Je kunt deze ring meenemen naar de juwelier of je bepaalt zelf de maat van de ring. Hiervoor leg je de ring op een stuk papier, haal een pen of potlood langs de binnenkant en buitenkant van de ring. Zo kun je goed de omtrek en de diameter in mm bepalen.

Draagt je partner nooit of bijna geen ringen? Dan zul je inventiever moeten zijn of het zelfs bespreken.

Verlovingsringen bij Cupido Trouwringen

Wil jij je partner ten huwelijk vragen? Zoek je daarvoor de geschikte verlovingsring? Cupido Trouwringen biedt jou een enorme keus aan verlovingsringen. In ons assortiment vind je verlovingsringen van verschillende edelmetalen en in veel verschillende stijlen. Wij weten zeker dat je de geschikte ring bij ons kunt vinden. Je kunt de ring eenvoudig online bestellen. Wil je de ring eerst in het echt bewonderen? Maak dan een afspraak via het online plansysteem.

Afspraak maken