Ben je benieuwd naar de prijs van witgoud? Witgoud is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Vroeger werd er vooral gekozen voor ringen van goud, vooral voor de trouwringen. De laatste jaren kiezen mensen echter steeds vaker voor andere materialen, zoals witgoud. Maar wat is witgoud nu precies? Is het duurder dan geelgoud en wat is de prijs dan precies? In dit blog kun je er alles over lezen.

Wat is witgoud?

Goud dat in de natuur wordt gevonden is altijd ruw goud. Deze heeft een bepaalde bewerking nodig voordat het voor een sieraad gebruikt kan worden. Andere ongewenste stoffen worden eruit gehaald en er worden materialen aan toegevoegd om het goud sterker te maken. Goud is namelijk heel zacht van materiaal. Als je er niets aan toevoegt dan verbuigt het veel te snel bij het dragen. Hoeveel goud een sieraad bevat wordt aangegeven in karaat.

De materialen die aan goud worden toegevoegd zijn onder andere nikkel, zilver, platina of palladium. Dit zijn zogenaamde witte metalen. Als je hiervan maar genoeg toevoegt, dan wordt het goud lichter van kleur, zo wordt witgoud gemaakt. Veel sieraden van witgoud zijn ook bewerkt met een laag rhodium voor bescherming en voor de witmetalen uitstraling.

Hoeveel karaat een witgouden sieraad bevat hangt af van hoeveel geelgoud het sieraad bevat. Een 14 karaat witgouden ring bevat 58,5% geel goud. De rest van de ring bestaat uit andere metalen.

Wat is de prijs van witgoud?

De prijs van witgoud is een optelsom van het karaat goud dat de ring bevat en de arbeidskosten voor het vervaardigen van witgouden sieraden. Er is namelijk meer werk nodig om witgoud te produceren. De goudprijs van het sieraad blijft echter altijd gelijk aan de goudprijs van een vergelijkend geelgouden sieraad met dezelfde hoeveelheid goud.

Een standaardprijs van witgoud is daarom niet te geven. Het is geheel afhankelijk van hoeveel werk er in het sieraad zit.

Ringen van witgoud kopen

Vind jij witgoud een mooi materiaal voor jouw verlovingsring of trouwring? Bij Cupido Trouwringen kun je veel verschillende ringen vinden die zijn gemaakt van witgoud. Je zou ook kunnen kiezen voor een combinatie van wit-, geel-, en roségoud. Deze ringen worden vaak aangeduid als bicolor of tricolor ringen.

De ringen in ons assortiment kun je online bestellen. Wij bezorgen ze dan op jouw gewenste adres. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je de ringen in het echt wilt bewonderen en passen. Kom dan naar ons atelier in Hoogeveen. Hier ontvangen wij je graag met een kop koffie. Een afspraak kun je maken via ons online systeem.