Zilver is een zeer populair edelmetaal voor sieraden. Al eeuwenlang wordt dit metaal gebruikt om prachtige sieraden van te maken. Trouwringen worden traditioneel van goud gemaakt, de meeste aanstaande bruidsparen kiezen hier dan ook voor. Sommige mensen vinden goud echter niet mooi, of houden gewoon meer van de uitstraling van zilver. Zilveren trouwringen zien we dan ook steeds vaker om de ringvingers van mannen en vrouwen, maar hebben zilveren trouwringen ook nadelen? In dit blog gaan we hierop in, zodat jij een weloverwogen en bewuste keus kunt maken.

De nadelen van zilveren trouwringen

Van alle edelmetalen is zilver het zachtst. Dat betekent dat zilver in principe vrij makkelijk kan vervormen en eventueel beschadigen. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo. Fabrikanten zien natuurlijk ook dat de vraag naar trouwringen van zilver toeneemt. Daarom hebben ze ervoor gezorgd dat dit nadeel zo goed als weggenomen is. De zilveren trouwringen worden zo bewerkt dat ze heel lang meegaan. Je zult je hele leven kunnen genieten van je prachtige zilveren trouwring.

Er is echter één nadeel waar niet veel aan te doen is; sommige mensen kunnen niet goed tegen zilver. Of beter gezegd; het zilver kan niet goed tegen de zuurgraad van de huid van sommige mensen. Er verschijnt dan een zwarte aanslag op het zilver. Weet jij van jezelf of van je partner dat zilver bij jullie verkleurd? Dan kun je beter kiezen voor ringen die gemaakt zijn van een ander materiaal.

Wat zijn de voordelen van zilveren trouwringen?

De voordelen van zilver zijn duidelijk als je naar de ringen kijkt; ze hebben een unieke uitstraling en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige zilveren trouwring voorzien van een mooie edelsteen? Daarnaast biedt zilver de mogelijkheid om unieke en aparte vormen uit te proberen. Het metaal is zacht en kan daarom heel goed bewerkt worden. Wil jij iets anders dan een klassieke gouden trouwring? Kies dan voor een zilveren trouwring!

Wat zijn alternatieven voor zilver?

Ben jij allergisch voor zilver, maar wil jij wel een trouwring met de uitstraling van zilver? Dan zou je kunnen kiezen voor wit goud, palladium of titanium. Dit zijn zogenaamde ‘witte’ metalen, die er ongeveer hetzelfde uitzien als zilver. Wit goud is gemaakt van geel goud, waar metalen zoals zilver, nikkel of palladium aan toegevoegd is. Meestal worden wit gouden ringen voorzien van een laagje rodium, wat ook een witte metaalkleur heeft.

Cupido Trouwringen; voor ringen van verschillende edelmetalen

In dit blog heb je kunnen lezen over de nadelen van zilveren trouwringen. Wij hopen dat we je hiermee kunnen helpen om een goede keus te kunnen maken. Jouw trouwring is een teken van jullie liefde en verbondenheid. Je draagt het voor altijd, dus je moet er helemaal tevreden mee zijn. Cupido Trouwringen biedt ringen van allerlei soorten metaal en edelmetaal. Ben je op zoek naar mooie zilveren trouwringen? Kijk dan eens rustig rond in ons assortiment. Zoek je een alternatief voor zilver? Ook deze bieden wij je aan, zoals ringen van wit goud of titanium.

Je kunt alle trouwringen online bij ons kopen. Wil je de ringen liever eerst passen of in het echt bewonderen? Maak dan een afspraak via ons automatische systeem. We zien jullie graag verschijnen in ons atelier!

Afspraak maken