Zilveren trouwringen zijn enorm populair, steeds meer mensen kiezen voor dit edelmetaal. Er is een enorme keus aan zilveren trouwringen. Je kunt kiezen voor mooie bewerkte ringen of voor ringen voorzien van een edelsteen of diamant. Traditioneel kozen de meeste mensen voor gouden trouwringen. Door de opkomst van witgoud wordt er echter vaker gekozen voor lichtkleurig edelmetaal. De mogelijkheden van zilver zijn enorm, de kans is daarom groot dat je de ring van je dromen zult vinden.

Wat is er allemaal mogelijk op gebied van zilveren trouwringen?

Denk je bij een zilveren trouwring aan een standaard effen ring met inscriptie? Natuurlijk is dat mogelijk als je houdt van puur en minimalistisch, maar er zijn veel meer mogelijkheden op gebied van zilveren trouwringen. Wat dacht je van een zilveren trouwring voorzien van een prachtige edelsteen? Wat vorm en diktes betreft zijn er heel veel verschillende ringen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een ronde, een halfronde of een vierkante ring, maar ook voor een bolle of platte ring. Zilver is een relatief zacht metaal, daarom zijn er veel mogelijkheden op gebied van bewerking en mogelijke vormen.
Een zilveren trouwring kan ook voorzien van één of meerdere diamanten.

Waarom zilveren trouwringen kiezen boven goud

De meeste mensen die kiezen voor zilveren trouwringen doen dit om twee redenen; zilver is nu eenmaal goedkoper dan goud en/of mensen kiezen voor zilver, omdat ze niet van gouden sieraden houden.

Van alle edelmetalen is zilver het zachtst. Het verhaal gaat daarom dat zilveren ringen niet zo lang meegaan als andere edelmetalen; er komen eerder krassen op en het slijt sneller. Vroeger ging die regel wel op, maar gelukkig is dit verleden tijd. Kies jij voor zilveren ringen die gesmeed zijn, dan gaan deze je hele leven mee. Er is namelijk niet veel verschil tussen gesmeed zilver en andere edelmetalen. Tegenwoordig bestaat er ook palladium zilver, een legering dat bijna net zo hard is als van goud.

De voor- en nadelen van zilveren ringen

Het grootste voordeel van zilver is dat het een stuk goedkoper is dan goud. Daarnaast heeft zilver een hele andere uitstraling, iets waar steeds meer mensen van houden. Een ander voordeel van zilveren trouwringen is de veelzijdigheid van zilver. Zilver is een makkelijk te bewerken materiaal, daarom werd het al in de oudheid gebruikt om sieraden van te maken. Doordat het makkelijk bewerken is zijn de mogelijkheden groter dan bij sieraden die van een harder materiaal gemaakt zijn.

Zilver heeft echter ook een nadeel; het materiaal kan oxideren door de invloed van zonlicht of jouw huid. Sommige mensen hebben een bepaalde zuurgraad van de huid waardoor een ring zwart kan verkleuren. Bij 90% van de mensen zal dit echter niet gebeuren. Weet je van jezelf dat zilver verkleurt door jouw huid? Of weet je dit van je partner? Dan kunnen jullie beter niet kiezen voor zilveren trouwringen. In dat geval zou je misschien voor ringen van witgoud kunnen kiezen. Voor dit edelmetaal is bijna niemand allergisch, bovendien heeft het ongeveer dezelfde uitstraling.

Zilveren trouwringen kopen bij Cupidotrouwringen

Zijn jullie overtuigd van de keus voor zilveren trouwringen? Koop deze dan online bij Cupido trouwringen! Op onze website vind je een groot assortiment aan prachtige zilveren trouwringen. Je kunt deze eenvoudig online bij ons bestellen. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je de trouwringen liever in het echt ziet en kunt passen. Natuurlijk kan dat ook bij ons, via een automatisch systeem kun je een afspraak in onze showroom vastleggen. Zoek een geschikte datum en tijd in het systeem en bevestig de afspraak. Wij helpen jullie graag bij het zoeken naar ringen die geheel naar jullie wens zijn.

afspraak maken