Trouwringen van zilver worden steeds vaker verkocht. De laatste decennia werd er vooral voor goud gekozen voor trouwringen, maar smaken veranderen. Het edelmetaal zilver wordt al eeuwenlang gebruikt om mooie sieraden mee te maken. Het heeft daarnaast een hele mooie symboliek; het wordt gezien als het metaal van de maan. Daarnaast staat zilver voor zuiverheid, het is een rustigere en minder opvallende kleur dan goud. Met trouwringen van zilver dragen jullie ringen die tijdloos en elegant zijn.

Zilver is het zachtste metaal van alle edelmetalen. Een zilveren ring zal dus nooit van puur zilver zijn, het wordt gemengd met andere metalen. Dit zorgt ervoor dat de ring sterker wordt, anders zou de ring heel makkelijk buigen, krassen of slijten. Een ring van zilver wordt ook vaak voorzien van een beschermlaag, dit zorgt ervoor dat de ring niet verkleurt. Je kunt er daarom op vertrouwen dat je trouwring heel lang meegaat en mooi blijft.

Wanneer kies je voor trouwringen van zilver

Traditioneel wordt er nog steeds het meest gekozen voor trouwringen van goud of wit goud. Sommige mensen houden echter meer van de uitstraling van zilver. Daarnaast heeft zilver enkele voordelen boven andere edelmetalen. Door het zachte karakter van het edelmetaal is het heel makkelijk te bewerken. Dat zorgt ervoor dat er heel veel mogelijk is op gebied van ontwerp en vorm. Zilver is goedkoper dan goud, dat is voor veel ook mensen een reden om voor zilver te kiezen. Goedkoop zien de ringen er echter niet uit, kijk maar eens in ons assortiment naar de prachtige zilveren trouwringen.

Een nadeel van zilver is dat sommige mensen er allergisch voor zijn. Er komt dan na verloop van tijd een soort donkere aanslag op de ring, dit komt door de zuurgraad van de huid. Dit kan tegengegaan worden door de ringen te voorzien van een laag rodium. Dit metaal heeft dezelfde kleur als zilver, maar zal niet verkleuren. Het laagje zal echter in de loop der tijd kunnen slijten.

Weet je van jezelf of je partner dat jullie huid niet goed reageert op zilver, maar vind je zilver wel mooier dan goud? Dan zou je kunnen kiezen voor een ring van wit goud of palladium.

De vele mogelijkheden van zilver

Zilver is een goedkoper edelmetaal dan goud. Dat betekent echter niet dat je geen kwaliteit krijgt als je voor trouwringen van zilver kiest. Zilver is namelijk heel zacht, het is daarom makkelijk te vormen en eenvoudig om mee te werken. Een zilversmid heeft daardoor veel mogelijkheden om verschillende ontwerpen te maken. Je kunt kiezen voor een minimalistische matte ring, maar ook prachtige vormen en bewerkingen zijn mogelijk. Natuurlijk zijn er ook zilveren trouwringen voorzien van diamanten of edelstenen. Wat je smaak ook is; eenvoud of uitbundig en opvallend, er zijn veel mogelijkheden op gebied van zilveren trouwringen.

Trouwringen van zilver bij Cupido Trouwringen

Zijn jij en je partner op zoek naar zilveren trouwringen? Wij nodigen jullie dan uit om eens in ons online assortiment te komen kijken. Bij Cupido Trouwringen heb je een grote keus uit zilveren trouwringen. Je kunt deze bij ons eenvoudig online bestellen. Het uitzoeken van trouwringen is een mooie en belangrijke stap. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat jij de ringen in het echt wilt zien en vasthouden. Je kunt daarom bij ons ook een afspraak maken om in onze showroom in Hoogeveen langs te komen. Een afspraak boek je eenvoudig via het online systeem. We helpen jullie graag bij uitzoeken van de geschikte ringen.

Afspraak maken