Ben je op zoek naar een trouwringen prijslijst? Als je gaat trouwen en op zoek bent naar mooie trouwringen, dan kom je er als snel achter dat de prijzen van trouwringen flink uiteen kunnen lopen. Maar hoe wordt de prijs van een trouwring bepaald? En wat kost een trouwring gemiddeld? In dit blog geven we je antwoord op deze vragen.

Trouwringen prijslijst; wat kost een ring gemiddeld?

In Nederland ligt de gemiddelde prijs voor een set trouwringen rond de 1500 euro, maar de prijzen kunnen erg uiteenlopen. De uiteindelijke kosten van trouwringen zijn afhankelijk van de volgende factoren:

  • Het materiaal van de trouwring
  • Gewicht (breedte en dikte van de ring)
  • Steen
  • Bewerkingen van de trouwring

Gouden trouwringen

Vaak wordt er geelgoud of witgoud gebruikt voor trouwringen. Deze materialen zijn harder en daarom minder kwetsbaar. Na platina komt goud het minst voor in de natuur. Dit maakt dat de prijzen van gouden ringen hoger liggen dan ringen van bijvoorbeeld staal of zilver. Daar tegenover staat dat de kwaliteit wel een stuk beter is en dat gouden ringen ook langer mooi blijven. De prijs van gouden trouwringen wordt daarnaast gebaseerd op de hoeveelheid karaat goud dat er verwerkt is in de ring. Des te hoger het karaat, des te duurder de ring is.

De laatste tijd wordt er ook steeds vaker gekozen voor roségouden trouwringen. Deze ringen worden gemaakt van een legering van puur goud dat gemixt is met koper. Hierdoor ontstaat een geweldige roodachtige kleur. Des te meer koper er in de legering zit, des te roder het goud wordt. De prijs van rosé gouden trouwringen ligt ongeveer gelijk met de geelgouden trouwring en is afhankelijk van het karaat goud, de breedte, de bewerking en de dikte en kwaliteit van de diamant.

Zilveren trouwringen

Als je kijkt naar een trouwringen prijslijst van zilveren trouwringen, dan zul je zien dat de prijzen een stuk lager liggen. Het materiaal is namelijk niet zo kostbaar als platinum of goud. Omdat het materiaal wat zachter is, zal zilver minder snel aangeraden worden voor trouwringen. Een zilveren trouwring verkleurt sneller, is kwetsbaarder bij stoten en zal sneller krassen vertonen.

Een trouwring moet natuurlijk een leven lang meegaan, maar het kan zijn dat je niet zo’n groot budget hebt of zilver gewoon mooier vindt, dan zijn zilveren trouwringen een prima alternatief.

Bicolor of tricolor

Trouwringen in bicolor of tricolor kosten meestal iets meer, omdat er gebruik wordt gemaakt van meerdere kleuren. Er wordt langer aan de ring gewerkt en er worden verschillende materialen gebruikt. Dit resulteert in meer arbeidsuren en dus een hogere prijs.

Trouwringen kopen bij Cupido Trouwringen

Gaan jullie binnenkort trouwen en ben je op zoek naar mooie trouwringen? Kijk dan eens rustig rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Heb je de ringen van je dromen gevonden? Je kunt deze eenvoudig online bij ons bestellen. Wij kunnen ons echter voorstellen dat je de ringen in het echt wilt zien. Maak dan een afspraak en kom naar onze showroom in Hoogeveen. Je kunt zelf een afspraak inplannen via ons automatische online systeem. Zo hoef je geen contact met ons op te nemen en bepaal je zelf wanneer jullie willen komen. We zien jullie graag verschijnen!

Afspraak maken