Een ring heeft een speciale betekenis, dat geldt natuurlijk nog meer voor een trouwring. Wanneer jullie op zoek gaan naar trouwringen, dan zul je zien dat het aanbod enorm is. Je kunt kiezen voor traditionele gouden trouwringen, maar ook voor wit goud, rosé goud of combinaties daarvan. Daarnaast is er de keus voor allerlei bewerkingen en toevoegingen zoals diamanten en edelstenen. Wil je iets heel anders, of hou je niet van goud? Dan zou je kunnen kiezen voor een trouwring van een ander edelmetaal zoals zilver of titanium.

Wist je dat er ook trouwringen te koop zijn die uit twee ringen bestaan? Je kunt deze in allerlei edelmetalen vinden en in verschillende variaties. Twee ringen in elkaar hebben een speciale betekenis.

De symboliek van een trouwring

De trouwring bestaat al heel lang, het gaat namelijk terug tot de oude Egyptenaren. Dit mysterieuze volk hechtte veel waarde aan symboliek. Een cirkel staat voor eeuwigheid, er komt namelijk geen einde aan. Bovendien heeft een cirkel geen begin of eind, net als de tijd en het leven gaat het constant door. Een trouwring is daarom een symbool van liefde en verbondenheid dat oneindig is.

Ook het gat in de trouwring betekent iets. Dit wordt namelijk gezien als een doorgang waardoor alle gebeurtenissen naar de drager toe komen. De oude Egyptenaren hadden de overtuiging dat de ader der liefde van de linker ringvinger naar het hart liep. Dat is de reden waarom sommige mensen hun trouwring aan de linker ringvinger dragen.

Het dragen van trouwringen is waarschijnlijk door de Romeinen in Nederland terecht gekomen. Ook zij deden hun huwelijkse beloften met het geven van een trouwring.

De betekenis van twee ringen in elkaar

Een trouwring heeft van zichzelf dus al een duidelijke betekenis. Je ziet echter steeds vaker trouwringen die uit twee afzonderlijke ringen bestaan, al dan niet in verschillende kleuren. Dit is niet alleen een modieus verschijnsel, het heeft ook een extra betekenis. Als twee ringen met elkaar verbonden zijn, dan staat dat symbool voor de verbondenheid aan elkaar. Daarnaast staat het ook symbool voor hemel en aarde en daardoor voor oneindige eeuwigheid. Twee ringen in elkaar betekent dat de verbondenheid ook in het hiernamaals zal doorgaan.

Twee ringen in elkaar kopen

Vinden jullie deze speciale betekenis en symboliek van twee ringen in elkaar mooi? Dan zou het wel eens een goede keus kunnen zijn voor jullie trouwringen. Kijk eens rustig rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Bij ons kun je ook twee ringen in elkaar vinden voor vrouwen en mannen. Heb je een keus kunnen maken? Dan kun je deze trouwringen eenvoudig online kopen.

Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat jullie de ringen eerst in het echt wilt bekijken en vasthouden. Maak dan een afspraak om bij ons atelier langs te komen. Dit kun je heel eenvoudig doen via ons online plansysteem. Zoek een geschikte dag en tijd en leg deze vast. Wij zien jullie graag verschijnen om de trouwringen uit te zoeken.

Afspraak maken