Ben je op zoek naar iets anders dan een gouden trouwring? Wil je een hippe, stoere trouwring om jullie liefde te bezegelen? Wil je een trouwring met karakter? Dan zou een zwarte trouwring iets voor jullie kunnen zijn. Maar wat zijn zwarte trouwringen precies? In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat zijn zwarte trouwringen?

Zou je het mooi vinden als je trouwring zwart is? Een zwarte trouwring is gemaakt van zirkonium en wordt ook wel zwart titanium of zwart staal genoemd. Zirkonium ziet er oorspronkelijk uit als titanium, een metaal dat donker en grijs is. Als je puur zou kijken naar het uiterlijk zou je bijna geen verschil zien.

Titanium en zirkonium horen bij dezelfde metalen familie en worden in dezelfde mijnen ontgonnen. Bij verhitting van zirkonium ontstaat er echter een zwarte oxide op de ring. Je zou deze oxide als een keramische laag kunnen zien; het is erg hard, vaak harder dan het metaal zelf.

Gaat een zwarte trouwring lang mee?

Als jij iemand bent die het mooi vindt dat je trouwring zwart is, dan zou een zirkonium ring dus iets voor jou kunnen zijn. Omdat de keramische laag heel erg hard is, gaat de ring erg lang mee. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het materiaal en van de persoon die de ring draagt. Een gladde ring zal bijvoorbeeld minder snel slijten dan een ring met structuur. En als je je huis gaat verbouwen met je trouwring om, dan is de kans natuurlijk veel groter dat deze beschadigd raakt. Het is en blijft een juweel.

Het is echter geen ramp als er wat slijtage optreedt. De onderliggende kleur is namelijk donkergrijs, het valt dus bijna niet op. Het is en blijft een stoere zwarte trouwring. En als het nodig is, kan de zwarte ring altijd hersteld worden tot zijn oorspronkelijke zwarte kleur.

Bijzondere ringen kopen bij Cupido Trouwringen

Ben jij na het lezen van dit blog ervan overtuigd geraakt dat jouw trouwring zwart moet zijn? Kijk dan eerst eens rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Wij bieden een enorme verscheidenheid aan ringen, daarom zul je niet snel iemand tegenkomen met dezelfde ringen. Wij bieden ook verschillende exclusieve ringen, die speciaal op bestelling geleverd worden.

Wil je echt iets unieks en bijzonders? Maak dan een afspraak om in ons atelier langs te komen. Wij bespreken je wensen en de mogelijkheden. Samen gaan we op zoek om precies die bijzondere ring samen te stellen die jij voor ogen hebt.

Je kunt een afspraak maken via ons automatische systeem. Zo kun je een afspraak plannen wanneer jou dat uitkomt. We zien je graag verschijnen in Hoogeveen!