Ben je benieuwd naar de kosten van een diamantje in een ring? Diamonds are a girls best friend; die Engelse uitdrukking kennen we allemaal. Of het nu waar is of niet, een verlovings- of trouwring met een diamantje, daar kan je als man wel mee aankomen. Maar wat zijn de kosten hiervan eigenlijk? In dit blog kun je alles lezen over de kosten van een diamantje in een ring.

Wat is een diamant?

Misschien weet je wel dat diamant de hardste stof op aarde is. Er worden daarom zelfs hele dure boren van diamant gemaakt. Diamant ontstaat diep in de bodem, namelijk zo’n 150 tot 200 kilometer diep. Door de hoogte van de druk en temperatuur verandert koolstof in diamant. Deze diamanten komen naar het aardoppervlak door de werking van de aarde en door vulkaanuitbarstingen.

Er is nog veel werk nodig om diamanten uit de grond te krijgen. Om een ruwe diamant te vinden moet ongeveer 6 ton gesteente verwerkt worden. Daarnaast zijn slechts 20% van alle gevonden diamanten geschikt om voor sieraden te gebruiken. Dat zorgt ervoor dat diamanten duur zijn.

Hoe duur is een diamant?

Een standaard prijs voor een diamant kan niet gegeven worden. De prijs wordt namelijk door een aantal factoren bepaald zoals grootte, kleur, gewicht en zuiverheid. Je kunt diamanten al vrij goedkoop aanschaffen, maar deze zullen dan heel klein zijn en van weinig gewicht. De duurste diamant ter wereld is in bezit van het Britse koningshuis. De naam van deze diamant is Koh-I-Noor, de diamant is verwerkt in de kroon. De diamant is ovaal van vorm, het is 109 karaat en weegt 21,6 gram. Een werkelijk bedrag is niet te noemen, het is van onschatbare waarde.

In de meeste trouw- en verlovingsringen worden diamanten gebruikt van 1 karaat. De zuiverheid, het gewicht en de kleur bepalen daarnaast de prijs van deze diamant. Hier kunnen best grote verschillen tussen liggen.

Wat kost een diamantje in een ring?

In de meeste gevallen is het voordeliger om een diamant en ring los van elkaar te kopen. Het nadeel is echter dat je op zoek moet gaan naar een juwelier of goudsmid om de steen in de ring te verwerken. Ook dat levert natuurlijk kosten op. Een losse diamant voor een ring kost al snel zo’n €3000.

Een ring met een dezelfde diamant erin kost ongeveer €5000. Dit zijn natuurlijk gemiddelde prijzen, er zijn vanzelfsprekend goedkopere en duurdere ringen te vinden. Je kunt al een diamantje in een ring kopen vanaf zo’n €2000,-.

Ringen kopen bij Cupido Trouwringen

Zijn jullie op zoek naar trouwringen? Of zoek je een verlovingsring met een diamantje? Kijk dan eens in het ruime assortiment van Cupido Trouwringen. Bij ons kun je verschillende ringen vinden die zijn voorzien van diamanten. Al onze ringen kun je online kopen. Wil je de ring liever in het echt zien en passen voordat je het aanschaft? Kom dan langs in ons atelier. Een afspraak maken doe je door middel van het handige online afspraaksysteem. We voorzien je graag van advies!

Afspraak maken

Gerelateerde blogs

Misschien vind je deze blogs ook leuk om te lezen: