Ga je trouwen en twijfel je of je je trouwring wel of niet moet laten graveren? In dit blog geven we je een aantal ideeën, zodat jij met zorg jouw gravure kunt kiezen.

Je ring laten graveren met eigen handschrift

Het is vrij traditioneel om de naam van je partner of je trouwdatum in je ring te laten graveren. Als je dit ook graag wilt, dan kun je het een persoonlijk tintje geven door het in je eigen handschrift te laten graveren. Een andere mogelijkheid is dat je kiest voor een bepaald lettertype. Je kunt kiezen uit de mogelijkheden die de juwelier voorhanden heeft, maar je kunt natuurlijk ook zelf een lettertype aanleveren.

Andere graveer ideeën trouwring

Afgezien van het oppervlakte van de ring waar je rekening mee moet houden, zijn de mogelijkheden voor het graveren van jullie trouwringen eindeloos. We geven je een aantal ideeën:

  • De initialen van jouw en je partner met een hartje ertussen;
  • Alleen een hartje (het is namelijk hét universele teken van de liefde);
  • Een mooie quote;
  • Een zin uit een liedje of uit een film, gedicht of boek;
  • Elkaars troetelnaam.

Hoe worden ringen gegraveerd?

Vroeger werden gravures altijd met de hand gemaakt, maar tegenwoordig wordt dit – dankzij innovatieve technieken – machinaal of met lasertechniek gedaan. Dit maakt het mogelijk om ook afbeeldingen te laten graveren.

De lasertechniek maakt het ook mogelijk om ringen aan de buitenkant te bewerken. Dit wordt gedaan met een krachtige lichtbundel; een afbeelding of een tekst wordt zo in de ring gegraveerd. Dit maakt het zelfs mogelijk om een vingerafdruk in je ring te laten graveren. Het maakt in principe niet uit voor wat voor gravure je kiest; het is een unieke en bijzondere manier om jullie liefde vast te leggen.

Je trouwring laten graveren bij Cupido Trouwringen

Cupido Trouwringen heeft een enorm assortiment trouwringen die wij online aanbieden. Wij hebben echter ook een eigen atelier in Hoogeveen. Daar kunnen jullie niet alleen langskomen om trouwringen uit te zoeken, wij kunnen ringen ook bewerken. Zo zouden we een briljantje in een ring kunnen bijzetten, maar we zouden jullie ringen ook kunnen graveren.

In dit blog hebben we je een aantal bijzondere ideeën gegeven voor het laten graveren van je trouwring. Wil jij je trouwring laten graveren? Maak hiervoor een afspraak in ons atelier. Dit kun je doen via het automatische systeem op de website. Zo bepaal je zelf een dag en tijd. We zien je graag verschijnen!