De grote dag komt dichterbij, alles is geregeld, maar dan rijst de vraag; aan welke hand draag jij straks je trouwring? Het klinkt misschien als een rare vraag, maar in de praktijk schijnt er nogal eens verwarring over te ontstaan. Want draag je de trouwring nu aan je linkerhand of aan je rechterhand?

Aan welke hand draag je je trouwring?

Het staat vast dat een trouwring altijd gedragen wordt aan de ringvinger. Echter, het dragen van een trouwring aan je linkerhand of rechterhand verschilt per geloof, land, persoon en situatie.

Als we kijken naar de eeuwenoude tradities van de Egyptenaren en de Romeinen, dan zien we dat het dragen van de trouwring aan de linkerhand voortkomt uit de ‘Vena Amoris’. De Vena Amoris is het bloedvat dat vanuit de linker ringvinger in directe verbinding staat met het hart. Het wordt dan ook wel de ader der liefde genoemd.

De linkerhand bevindt zich ook het dichtste bij het hart. Houd je vast aan de geschiedenis, dan is dit een mooie overtuiging om je trouwring aan je linkerhand te dragen.

Aan welke hand trouwring; op basis van geloof

Voor de keuze om je trouwring aan je linkerhand of rechterhand te dragen kan geloofsovertuiging ook een rol spelen. Protestanten in Nederland dragen hun trouwring bijvoorbeeld aan de rechterhand, terwijl katholieken de trouwring aan de linkerhand dragen. Moslims dragen de trouwring rechts, en bij een Joodse trouwceremonie wordt de ring om de rechterhand geschoven, maar door de bruid verplaatst naar de linkerhand.

Ieder geloof heeft zijn eigen gewoontes en de tradities voor het dragen van een trouwring lopen dus sterk uiteen.

Wat is voor jou het meest praktisch?

Heb je geen geloofsovertuiging, dan bepaal je dus gewoon zelf aan welke hand jij straks je trouwring draagt. Wat is voor jou het meest praktisch? Als je bijvoorbeeld rechtshandig is, dan zou het een logische en praktische keuze zijn om je trouwring links te dragen. Zo zit de ring niet in de weg bij het schrijven. Moet je voor je werk een bepaalde hand vaak gebruiken. Draag je trouwring dan aan je andere hand. Zo beschadigt je trouwring minder snel!

Trouwringen kopen bij Cupido Trouwringen

Ga je binnenkort trouwen en ben je op zoek naar mooie trouwringen? Kijk eens rustig rond in het assortiment van Cupido Trouwringen. Heb je een keus kunnen maken? Dan kun je deze trouwringen eenvoudig online kopen.

Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat jullie de ringen eerst in het echt wilt bekijken en vasthouden. Maak dan een afspraak om bij ons atelier langs te komen. Dit kun je heel eenvoudig doen via ons online plansysteem. Zoek een geschikte dag en tijd en leg deze vast. Wij zien jullie graag verschijnen om de trouwringen uit te zoeken.