Een ring groter maken. Draag je al een tijdje een ring maar past deze niet meer? Misschien heb je een ring geërfd van je vader of moeder of je opa of oma? Deze is natuurlijk niet op de maat van jouw ringvinger gemaakt.

De meeste mensen zijn ervan op de hoogte dat een ring verkleind kan worden. Dat lijkt niet zo’n lastige opgave, een stukje ertussen uit laten halen en weer aan elkaar bevestigen. Een ring groter maken, dat lijkt echter lastiger. Het is inderdaad wat meer werk, maar het is zeer zeker mogelijk. In dit blog kun je lezen hoe dit wordt gedaan.

Hoe wordt een ring groter gemaakt

Een ring groter laten maken kun je bij een echte goudsmid of bij een juwelier met een atelier laten doen. In de meeste gevallen wordt de ring groter gemaakt door er een stukje materiaal tussen te zetten. Het materiaal wat ertussen wordt gezet is natuurlijk afhankelijk van het materiaal waar de ring van gemaakt is.

Er is nog een andere werkwijze voor het groter maken van een ring; oprekken. Dit kan echter niet gedaan worden bij ringen die een naad hebben en bij ringen die ouder zijn. Oudere ringen kunnen namelijk sneller breken bij oprekken. Ook ringen die voorzien zijn van edelstenen zal de edelsmid niet snel oprekken, de zetting van de ring kan hierdoor namelijk vervormen waardoor de steen uit de zetting kan vallen. Er zou dan een geheel nieuwe zetting gemaakt moeten worden en de steen moet er dan opnieuw in worden gezet. E

en ring oprekken kan tot een kwart maat. Daarboven zal er een stuk materiaal ertussen moeten worden gezet. In de meeste gevallen wordt er daarom gekozen om een stukje tussen de ring te plaatsen. Na bewerking van de edelsmid is je ring passend en weer als nieuw.

Waar kan ik mijn ring groter maken?

Cupido Trouwringen is één van de grootste online aanbieders van trouwringen, verlovingsringen en vriendschapsringen van Nederland. Je kunt onze ringen online bestellen. Wij hebben echter ook een atelier waarin we ringen kunnen aanpassen. Dat betekent dat we een steentje in een ring kunnen zetten, een ring verkleinen maar natuurlijk ook een ring groter maken.

Wil je dit door ons laten uitvoeren? Maak dan een afspraak via het online afsprakensysteem. Zoek een geschikte dag en tijd uit en leg deze vast. Zo bepaal je helemaal zelf wanneer je bij ons langs wilt komen. We zien je graag verschijnen!