Aan welke hand moet de ring voor geregistreerd partnerschap? Zijn jullie net officieel geregistreerd als partners, of gaan jullie dit binnenkort doen? Dan is het logisch dat deze vraag in je opkomt. Veel mensen vragen zich dit namelijk af.

Een ring is een symbool van liefde, je draagt de ring om de eeuwige liefde die je hebt voor je partner te tonen. Daarbij maakt het tegenwoordig eigenlijk niet meer uit aan welke hand je de ring draagt. Dat geldt zelfs voor trouwringen en daarom ook voor ringen die je draagt voor geregistreerd partnerschap.

Aan welke hand moet de ring voor geregistreerd partnerschap?

Natuurlijk zijn er tradities, ook op gebied van ringen. Een verlovingsring wordt in Nederland traditioneel aan de linker ringvinger gedragen. Dit werd in de oudheid ook vaak gedaan, omdat de ringvinger aan de linkerhand het dichtstbij het hart zit. Het hart is immers waar je jouw liefde in meedraagt. De ringvinger aan de rechterhand is traditioneel de vinger voor de trouwring. Jarenlang zijn deze tradities nageleefd, maar de laatste jaren komt daar veel verandering in. Er bestaan eigenlijk geen vaste regels voor het dragen van trouwringen. De keus is daarom geheel aan jezelf.

Dat geldt daarom ook voor het dragen van ringen voor geregistreerd partnerschap. Draag je een ring het liefst aan je rechterhand, prima, maar dat geldt ook voor de linkerhand. Daarnaast hoef je ook niet per se te kiezen om de ring te dragen om je ringvinger. Je zou zelfs een ring kunnen dragen aan een ketting om je nek als je niet van ringen aan je handen houdt.

Wat voor ringen zijn geschikt voor geregistreerd partnerschap?

Ben je op zoek naar ringen voor geregistreerd partnerschap maar vraag je je af wat voor ringen daarvoor geschikt zijn? Ook hierbij is de keus geheel aan jezelf. Ringen worden vaak in combinaties verkocht. Je zou daarom goed kunnen kiezen voor een paar trouwringen, maar ook een set vriendschapsringen is hier zeer geschikt voor. Laat de keus geheel afhangen van je eigen smaak.

Er zijn zoveel mogelijke materialen waarvoor je zou kunnen kiezen, bijvoorbeeld alle kleuren goud, zilver, titanium, palladium, platina en zirkonium. Kijk goed naar de mogelijkheden en laat je informeren voordat je een keus maakt.

Ringen voor geregistreerd partnerschap kopen

Ringen voor geregistreerd partnerschap kun je vinden in de collectie van Cupido Trouwringen. Neem eens rustig een kijkje in ons online assortiment. Hebben jullie de ringen kunnen vinden die geheel naar jullie wens zijn? Dan kun je de ringen online bestellen, wij bezorgen ze dan zo snel mogelijk op jouw gewenste adres. Natuurlijk kun je de ringen ook eerst in het echt komen bekijken als je dat liever wilt.

Wij hebben een eigen atelier in Hoogeveen. Een afspraak maak je via het online systeem, zoek een geschikte dag en tijd en leg deze vast. Zo bepaal je helemaal zelf wanneer jullie langs willen komen. We zien je graag verschijnen om jullie van advies te voorzien!

Afspraak maken